Рулет із лосося
Інгрідієнти:
- філе лосося – 2 шт. по 450 г;
- філе камбали – 350 г;
- свіжозаморожений зелений горошок – 300 г;
- свіжий білий хліб без кірки – 250 г;
- молоко – 100 мл;
- білок – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- гілочки петрушки – 2 шт.;
- мускатний горіх – дрібка;
- оливкова олія – за смаком;
- сіль, перець – за смаком.
Рецепт приготування
- Моркву очищуємо та відварюємо моркву 10 хвилин. Нарізаємо кубиками.
- Зелений горошок відварюємо 6 хвилин.
- Нарізаємо петрушку.
- Розмочуємо хліб у молоці.
- Подрібнюємо в блендері філе камбали до консистенції пюре. Додаємо розмочений у молоці хліб, білок, мускатний горіх, сіль і перець. Перемішуємо.
- Додаємо в суміш моркву. Ще раз перемішуємо. Відправляємо в холодильник.
- Беремо одне філе лосося, зрізаємо з потовщеної частини поздовжній шматок шириною 3 см так, щоб спинка та черевце вийшли однакової товщини.
- Беремо друге філе лосося. На потовщеній частини робимо глибокий поздовжній надріз вліво та вправо, не доходячи до краю 1,5 см. Розкриваємо цю частину. У результаті має вийти три шматки — один великий, другий трохи менший і третій у вигляді товстого бруска.
- Викладаємо половину начинки по центру великого шматка, залишаючи з кожного боку по 5 см вільними.
- Накриваємо начинку товстим бруском філе.
- Зверху розподіляємо другу частину начинки, накриваємо меншим шматком лосося.
- Піднімаємо вільні краї нижнього філе, закріплюємо їх зубочистками.
- Змащуємо рулет олією, загортаємо в фольгу, відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 35 хвилин.
- Даємо охолонути та переставляємо в холодильник.
- Перед подачею знімаємо фольгу, прибираємо зубочистки, нарізаємо рулет порційними шматочками.
Стейк у маринаді із лайма та ананаса
Інгредієнти:
- яловичий стейк – 4 шт. по 220-250 г;
- часник – 2 зубчики;
- сіль – за смаком;
- кайєнський і мелений чорний перець – за смаком;
- рослинна олія – для змащування;
- солодко-гострий соус чилі – 2/3 склянки;
- ананасовий сік – 1/3 склянки;
- сік лайма – 2 ст. л.;
- цедра 1 лайма;
- мелена зіра – 1/2 ч. л.
Рецепт приготування
- Розрізаємо зубчики часнику, натираємо ними кожний стейк з обох сторін.
- Подрібнюємо цедру лайма, перемішуємо із солодко-гострим соусом чилі, ананасовим соком, соком лайма, меленою зірою.
- Заливаємо м’ясо маринадом і відправляємо в холодильник на 2 години.
- Обсмажуємо стейки на злегка змащеній олією пательні-гриль до рум’яної скоринки з обох сторін.
- Переставляємо в розігріту до 180 ° С духовку до бажаного ступеню смаження на 5-15 хвилин.
Маринад можна використовувати як соус, попередньо прокип’ятивши та додавши сіль і коричневий цукор
ГОТУЄМО З НАМИ
Меню на Новий рік 2019
Читайте також інші рецепти на Новий рік 2019.