Рататуй

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Французька кухня
Рататуй - це традиційна страва французької кухні, яка спочатку складалася з цукіні, помідорів, перцю, цибулі та часнику, а пізніше в рататуй стали додавати баклажани. Читайте рецепт рататуя, популярного в регіоні Прованс
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Баклажани2 шт
Цукіні (або кабачки)2 шт
Помідори1 кг
Болгарський перець2 шт
Цибуля1-2 шт
Оливкова олія2 ст.л.
Часник2-3 зубчика
Зелень за смаком
Сіль за смаком
Перець за смаком
Додати в список покупок

Як приготувати рататуй: рецепт

  1. Насамперед необхідно запекти перці для соусу. Для цього викладаємо перці в пакет для запікання і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
  2. Нарізаємо кружальцями баклажани, солимо і залишаємо на 15-20 хвилин. Потім промиваємо їх під холодною водою і підсушуємо на паперовому рушнику.
  3. Кабачки і помідори нарізаємо кружечками.
  4. На сковороді в невеликій кількості оливкової олії обсмажуємо дрібно нарізану цибулю.
  5. З решти помідорів знімаємо шкірку – для цього потрібно зробити на помідорах хрестоподібний надріз і на кілька хвилин залити їх окропом. Після цього шкірка зніметься дуже легко. Помідори нарізаємо кубиками і додаємо в сковороду до цибулі.
  6. Додаємо очищений від шкірки і нарізаний перець. Тушкуємо все 5-7 хвилин, а потім подрібнюємо в блендері.
    На дно форми виливаємо приготовлений соус. Чергуючи, викладаємо у форму кружечки баклажанів, кабачків і помідорів.
  7. Окремо розтираємо часник із сіллю, додаємо оливкову олію, трави та спеції за смаком. Гарненько все перемішуємо і заливаємо сумішшю овочі.
  8. Накриваємо форму фольгою і відправляємо в духовку на 20 хвилин. Потім знімаємо фольгу і запікаємо ще 15-20 хвилин.

Читайте також: Овочевий рататуй – рецепт

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пісні другі страви
Млинці з м’ясом
Страви з овочевої суміші
Заморожені овочі в духовці
Рагу із заморожених овочів
Вареники з картоплею
Щедра кутя
Вареники
Різдвяна кутя
Кутя (фоторецепт)
Кутя із пшениці
Кутя із рису з маком
М’ясна тарілка: рецепти домашньої буженини, м’ясного рулету і балику
Курячий рулет (Все буде добре) (відеорецепт)
Печеня із курки в горщиках (фоторецепт)

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік