Птиця на Новий рік: рецепти запеченої курки, качки та індички

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиРецепти на Новий рік 2019
На новорічний стіл традиційно подається запечена птиця. Пропонуємо приготувати курку, качку або індичку по-особливому, зафарширувавши її яблуками, цитрусовими або грибами
Зберегти в кулінарну книгу

Курка, фарширована яблуками і апельсинами

Складові:

  • Курка – 1 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Часник – кілька зубчиків
  • Гірчиця – 2 ч.л.
  • Імбир мелений – за смаком
  • Соус соєвий – 1 ст.л.
  • Аджика – на кінчику ножа
  • Суміш приправ для м’яса – 1 ч.л.
  • Розмарин сушений – 1/2 ч.л.
  • Масло вершкове – 30-40 г
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  1. Курку готуємо так само, як і в попередньому рецепті, але скелет не виймаємо. Обмащуємо курку з усіх боків, всередині і під шкірою на грудинке маринадом з 2 ч.л. гірчиці, меленого імбиру, чорного перцю, аджики на кінчику ножа, 1/2 ч.л. сушеного розмарину, 1 ч.л. приправ для м’яса, давленного часнику, 1 ст.л. соєвого соусу, 1 ст.л. олії. Залишаємо курку маринуватися в холодильнику на кілька годин, а краще на ніч.
  2. Яблуко й апельсин нарізаємо на скибочки та закладаємо всередину курки. Під шкіру закладаємо шматочки вершкового масла. Отвір закриваємо зубочистками і пов’язуємо ніжки курки.
  3. Курку ставимо в духовку, розігріту до 190 градусів. Через 40 хвилин поливаємо курку соком, що виділився при запіканні і залишаємо ще готується ще на 30 хвилин. Знову поливаємо соком і запікаємо ще 10 хвилин до утворення рум’яної скоринки.
  4. Курку виймаємо, даємо їй трохи охолонути і подаємо.

Запечена індичка

Інгредієнти:

  • індичка – 7 кг;
  • апельсини – 600 г;
  • часник – 4 зубчики;
  • яблука (кисло-солодких сортів) – 900 г;
  • гірчиця-соус – 1 ст. л.;
  • розмарин – 1/4 ч. л.;
  • чебрець – 1/4 ч. л.;
  • орегано – 1/4 ч. л.;
  • паприка – 1/2 ч. л.;
  • м’ята – 1/4 ч. л.

Спосіб приготування

Змішуємо сухі мелені трави, прянощі, гірчицю, часник, сіль, цедру та сік одного апельсина. Отриманою сумішшю змащуємо індичку, а також стінки її черевної порожнини. Продовження рецепта читайте тут.


Качка з грибами

Складові:

  • Качка – 1 шт.
  • Олія – ​​100 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст. ложка
  • Помідор – 3 шт.
  • Гриби свіжі – 500 г
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний – за смаком

Спосіб приготування

  1. Качку поділяємо на порційні шматочки, заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння. Після воду подсаливаем і варимо птицю до м’якості.
  2. Цибулю нарізаємо, злегка обсмажуємо, додаємо борошно і прожарюємо. Помідори обшпарюємо окропом, знімаємо шкірку і натираємо на тертці. Кладемо помідорне пюре до луку і додаємо трохи бульйону, в якому варилася качка. У цей соус викладаємо качку, додаємо очищені і нарізані гриби, солимо і тушкуємо до готовності на слабкому вогні.
  3. Готову качку посипаємо чорним перцем і подаємо.

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пісні другі страви
Млинці з м’ясом
Страви з овочевої суміші
Заморожені овочі в духовці
Рагу із заморожених овочів
Вареники з картоплею
Щедра кутя
Вареники
Різдвяна кутя
Кутя (фоторецепт)
Кутя із пшениці
Кутя із рису з маком
М’ясна тарілка: рецепти домашньої буженини, м’ясного рулету і балику
Курячий рулет (Все буде добре) (відеорецепт)
Печеня із курки в горщиках (фоторецепт)

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік