Як приготувати різдвяну кутю
- Крупу добре промиваємо та замочуємо в холодній воді на 2 години.
- Потім знову промиваємо пшеницю, заливаємо водою, накриваємо кришкою і ставимо варитися на середній вогонь до готовності (близько 2 годин). За потреби, якщо вода буде сильно кипіти, доливаємо ще води. Зварену пшеницю промиваємо кип’яченою водою.
- Мак запарюємо окропом на 30 хвилин, а потім перетираємо до однорідної білої маси. Можна скористатися блендером або м’ясорубкою, але, як показує практика, мак, перетертий вручну в макітрі, виходить набагато смачнішим.
- Родзинки та курагу також запарюємо окропом на 30 хвилин, а потім курагу подрібнюємо.
- Горіхи підсушуємо в духовці або на пательні, щоб легше чистилися, і також подрібнюємо.
- З’єднуємо кашу, мак, курагу, родзинки та горіхи, додаємо мед. Солимо до смаку та перемішуємо. Якщо кутя вийшла дуже густою, розбавляємо її кип’яченою водою або узваром.
- Готову кутю ставимо в холодильник і подаємо на стіл холодною.
ГОТУЄМО З НАМИ
Як приготувати кутю: 3 рецепти