5 неочевидних способів приготування риби, про які ви можете не знати

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі страви
Риба — це корисно, а якщо приготувати рибу правильно, то ще й смачно. Якщо ви шукайте нових смаків, пропонуємо приготувати рибу в мікрохвильовці, папері, на пару або в кур-буйоні
Зберегти в кулінарну книгу

В мікрохвильовці

Рибне філе в мікрохвильовці готується всього 5 хвилин. Така риба зберігає максимум користі, на відміну від смаженої або тушкованої риби. Якщо знати парочку секретів, в мікрохвильовці можна приготувати смачну і соковиту рибку:

  • використовуйте спеціальну форму для мікрохвильовки. Якщо форми немає, рибу можна запікати в жароміцних склі
  • перед тим, як готувати рибу, поріжте її на невеликі шматочки і покладіть щільним шаром – так, щоб вони стикалися
  • подбайте про соусі: риба в мікрохвильовці не буде сухою, якщо перед приготуванням полити її соусом або маслом

На пару

У багатьох з нас риба на пару викликає не дуже приємні асоціації – але це легко виправити. Досить одного разу приготувати рибу правильно, як виявиться, що вона має приємний ніжний смак і ні грама не залишається на талії.

Для приготування парової риби використовуйте бамбукову пароварку як в справжніх будинках Азії. Це корисна річ не тільки для приготування риби, а й справжніх пельменів і вареників.

Якщо покупка бамбуковій пароварки поки не входить у ваші плани, читайте, як зробити домашню пароварку.

На повільному вогні в кур-буйоне

Варена риба – звучить не дуже апетитно, адже так? Все тому, що смачною варена риба виходить лише тоді, коли її варять на дуже повільному вогні в спеціальному курей-Буйоні. Це вода з додаванням безлічі пряностей: трав, приправ і навіть овочів.

Ось що можна взяти для оригінального кур-буйона:

  • 2 моркви
  • 2 цибулини
  • 1 зубчик часнику
  • 2 гвоздики
  • 4 горошини чорного перцю
  • 3 стебла селери
  • 1 пучок чебрецю
  • 1 лавровий лист
  • 1 л води
  • 1/2 склянки столового оцту, а ще краще 250 мл білого сухого вина

Головне правило приготування кур-буйона — вода не повинна кипіти, інакше риба швидко розваритися. Варіть рибу близько 20 хвилин, додавши в кінці вино або оцет.

Кур-буйон можна додавати в пароварку замість води для приготування риби на пару

У папері

рыба в бумаге

Ми звикли запікати рибу в фользі, але більш ніжною вона виходить в папері. Візьміть філе і покладіть на пергамент. Натріть рибу спеціями або полийте соусом, додайте олію і загорніть філе в папір так, щоб повністю закрити її. Запікайте 15 хвилин на середньому вогні.

В маринаді

Рибу не обов’язково запікати, тушкувати або варити – її можна замаринувати. Для цього важливо дотримуватися рекомендацій в рецептах маринадів, щоб убезпечити себе від бактерій і паразитів, які можуть бути в сирій рибі.

Ось один з найпопулярніших маринадів для риби:

  • Рибне філе – 1 кг,
  • Лук – 4 шт.,
  • Оцет 9% – 400 мл,
  • Сіль – 100 г,
  • Цукор – 200 г,
  • Кип’ячена вода – 600 мл,
  • Лавровий лист – 4 шт.,
  • Чорний перець горошком – 10-15 шт.,
  • Зерна коріандру – 2 ч. ложки,
  • Насіння кропу – 1 ч. ложка.

Стакан води доводимо до кипіння, додаємо горошковий перець, насіння кропу і коріандру. Варимо все на повільному вогні 10-15 хвилин, додаємо сіль, цукор і лавровий лист. Помішуємо, поки сіль і цукор не розчиняться і охолоджуємо маринад до кімнатної температури. Додаємо оцет і доливаємо холодну кип’ячену воду (400 мл).

Рибу викладаємо в емальовану або скляну ємність, перекладаючи кільцями цибулі. Заливаємо маринадом, закриваємо кришкою і ставимо в холодильник на три доби. Якщо риба ціла – на 5 діб.

Перевертайте рибку, щоб вона рівномірно промаринувалося

Зберігати мариновану рибу краще в простерилізованих банках з кришками, що закручуються, щільно набивши шматочки в ємність і заливши тим же маринадом. Цибулю можна витягнути. Термін зберігання маринованої холодним способом риби – 3-4 місяці в холодильнику, але ми впевнені, що зникне вона миттєво.

ГОТОВИМ С НАМИ
Гострий маринований оселедець

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Чи можна їсти свинину на Новий рік 2019?
Моцарелла Ді Буфалло
10 несподіваних порад приготування курки
Зимове меню: 5 рецептів страв, що зігрівають
Як прикрасити новорічний стіл 2019 — кращі ідеї
Як вибрати м’ясо індички: 7 правил
Кекси, мафіни, капкейки — у чому різниця?
Все про бісквіт: секрети приготування та оригінальні рецепти
10 хитрощів від шеф-кухарів
Як приготувати зефір: 3 рецепти
Що приготувати з кисломолочного сиру: 5 смачних варіацій
Як заготовити гриби на зиму: 4 популярних способи
Осінні рецепти: 5 незабутніх страв
Горіховий Спас 2018: що потрібно і не можна робити, щоб рік був хорошим
Латте і капучино: 5 відмінностей

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік