Чи можна їсти свинину на Новий рік 2019?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиРецепти на Новий рік 2019
Як відомо, господинею Нового року 2019 стане Жовта Земляна Свиня. Багато в кого виникає питання: чи можна готувати страви зі свинини до новорічного столу? Давайте з'ясуємо!
Зберегти в кулінарну книгу

Що приготувати на Новий рік

Напередодні новорічних свят господині роздумують над тим, що приготувати на Новий рік. Свинина завжди залишалася у фавориті, але тільки не цього разу.

Багато астрологів не рекомендують до святкового столу подавати свинину. Вони стверджують, що це засмутить господиню року. Якщо ви хочете, щоб на вашому столі були присутні рибні та м’ясні страви, тоді сміливіше приготуйте що-небудь подібне, але тільки не додавайте свиняче м’ясо у святкове меню. Чим тоді його замінити? Рекомендуємо приготувати щось із баранини, яловичини, птиці, м’яса кролика і, звичайно ж, із риби!

ГОТУЄМО РАЗОМ

Курка, фарширована яблуками й апельсинами

Інгредієнти:

  • курка – 1 шт.;
  • яблуко – 1 шт.;
  • апельсин – 1 шт.;
  • часник – кілька зубчиків;
  • гірчиця – 2 ч. л.;
  • імбир мелений – за смаком;
  • соус соєвий – 1 ст. л.;
  • аджика – на кінчику ножа;
  • суміш приправ для м’яса – 1 ч. л.;
  • розмарин сушений – 1/2 ч. л.;
  • масло вершкове – 30-40 г;
  • олія – ​​1 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком.

 

Спосіб приготування

  1. Підготовлюємо курку, але скелет не виймаємо. Змащуємо курку з усіх боків, всередині та під шкірою на грудинці маринадом із 2 ч. л. гірчиці, меленого імбиру, чорного перцю, аджики на кінчику ножа, 1/2 ч. л. сушеного розмарину, 1 ч. л. приправ для м’яса, розчавленого часнику, 1 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. олії. Залишаємо курку маринуватися у холодильнику на кілька годин, а краще на ніч.
  2. Яблуко й апельсин нарізаємо на скибочки та закладаємо всередину курки. Під шкіру закладаємо шматочки вершкового масла. Отвір закриваємо зубочистками та зв’язуємо ніжки курки.
  3. Курку ставимо в духовку, розігріту до 190 градусів. Через 40 хвилин поливаємо курку соком, що виділився під час запікання і залишаємо готуватися ще на 30 хвилин. Знову поливаємо соком і запікаємо ще 10 хвилин до утворення рум’яної скоринки.
  4. Курку виймаємо, даємо їй трохи охолонути та подаємо.

Судак у кунжуті

Інгредієнти:

  • судак – 250 г;
  • кунжут – 30 г;
  • крохмаль кукурудзяний – 30 г;
  • яйця – 1 шт.;
  • сухарі панірувальні – 30 г;
  • соєвий соус – за смаком.

 

Спосіб приготування

Нарізаємо філе судака тонкими пластинками навскоси. Робимо дрібні надрізи на рибних пластинах. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.

Відбивні із баранини

Інгредієнти:

  • м’ясо баранини – 300-400 г;
  • олія рослинна – 8 ст. л.;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 0,5 склянки;
  • часник – за смаком;
  • спеції – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком.

 

Спосіб приготування

  1. Нарізаємо м’якоть баранини поперек волокон товщиною 1 см.
  2. Кожен шматочок відбиваємо з двох сторін.
  3. Солимо, перчимо, натираємо часником, додаємо улюблені спеції і залишаємо на 30 хвилин.
  4. Насипаємо в ємність борошно, в іншій ємності збиваємо яйце.
  5. У пательню наливаємо рослинну олію. Поки олія нагрівається, кожну відбивну обвалюємо в борошні, мочимо в яйці і відправляємо на пательню смажитися.

Бефстроганов із яловичини

Інгредієнти:

  • масло арахісове – 2 ст. л.;
  • яловиче філе – 800 г;
  • масло вершкове – 1 ст. л.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • гриби – 200 г;
  • борошно – 1 ст. л.;
  • гірчиця – 1 ст. л.;
  • сметана – 1 склянка;
  • кріп – 10 г.

 

Спосsб приготування

Нагріваємо пательню. Наливаємо олію. Кладемо половину м’яса. Смажимо протягом хвилини, поки м’ясо не змінить колір, але все ще буде залишатися напівсирим. Продовження рецепта читайте тут.

Соковитий шашлик із кролика

Інгредієнти:

  • м’ясо кролика – 1,2 кг;
  • цибуля – 6 шт.;
  • оцет – 2 ст. л.;
  • майонез – 2 ст. л.;
  • гірчиця – 2 ч. л.;
  • лавровий лист – 2 шт.

 

Спосіб приготування

Нарізаємо тонкими півкільцями цибулю. Вливаємо до цибулі оцет і солимо, додаємо мелений перець. Перемішуємо. Руками мнемо цибулю, щоб пустила сік. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.

ГОТУЄМО З НАМИ
Курячі ніжки на Новий рік 2019 — 3 ідеї приготування

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Моцарелла Ді Буфалло
10 несподіваних порад приготування курки
Зимове меню: 5 рецептів страв, що зігрівають
Як прикрасити новорічний стіл 2019 — кращі ідеї
Як вибрати м’ясо індички: 7 правил
Кекси, мафіни, капкейки — у чому різниця?
Все про бісквіт: секрети приготування та оригінальні рецепти
10 хитрощів від шеф-кухарів
Як приготувати зефір: 3 рецепти
Що приготувати з кисломолочного сиру: 5 смачних варіацій
Як заготовити гриби на зиму: 4 популярних способи
Осінні рецепти: 5 незабутніх страв
Горіховий Спас 2018: що потрібно і не можна робити, щоб рік був хорошим
Латте і капучино: 5 відмінностей
Скільки випікати бісквіт в духовці?

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік