Борщ: класичний рецепт

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Перші стравиУкраїнська кухня
У кожної сім'ї є свій рецепт борщу: хтось любить з квасолею, хтось готує без капусти, а хтось і зовсім варить борщ з рибою. Розповідаємо, як приготувати класичний борщ — основу, на базі якої можна експериментувати зі смаком саме вашого борщу
Зберегти в кулінарну книгу

Що взяти для борщу – інгредієнти:

Для бульйону:

  • вода – 1,5-2 л .;
  • свинина або яловичина на кості – 400 г.

Для засмаження:

  • буряк – 2 шт. (невеликі);
  • морква – 1 шт .;
  • цибуля – 3 шт. (середні);
  • томатна паста – 2 ст. л .;
  • соняшникова олія – 4-5 ст. л .;
  • лимонна кислота – дрібка.

ГОТУЄМО З НАМИ
Борщ: філософія користі

Для борщу:

  • капуста білокачанна свіжа – 300 г;
  • картопля – 4 шт. (середні);
  • сіль, лавровий лист, зелень – за смаком.

Для подачі:

  • сметана – 1 ст. л. (В кожну тарілку);
  • зелень

Як приготувати борщ

Крок 1. Варимо бульйон

У 3-х літрову каструлю наливаємо 1,5-2 літра води. Закладаємо м’ясо (буде смачніше, якщо м’ясо на кістці) і ставимо на середній вогонь. Перед закипанням знімаємо піну, як тільки бульйон закипить, накриваємо каструлю кришкою і варимо на повільному вогні годину-півтори.

Крок 2. Робимо зажарку

Миємо і чистимо буряк, моркву і цибуля. Буряк натираємо на крупній тертці, а моркву – на середній. Цибулю нарізаємо кубиками.

На середньому вогні в сковороді розігріваємо олію, висипаємо туди цибулю і моркву, смажимо 5 хвилин. Додаємо буряк.

Буряк можна посипати лимонною кислотою або збризнути соком свіжого лимона – так борщ буде по-справжньому червоним

Смажимо овочі ще 5 хвилин, додаємо томатну пасту, перемішуємо і смажимо все ще 5-7 хвилин.

Крок 3. Варимо борщ

З бульйону виймаємо м’ясо і, поки воно остигає, кидаємо в бульйон нашатковану капусту. Через 5-10 хвилин додайте нарізану соломкою картоплю. Відокремлюємо м’ясо від кістки і нарізаємо кубиками. Повертаємо м’ясо в борщ, солимо його і додаємо зажарку. Перемішуємо борщ, кладемо лавровий лист і дрібно посічену зелень, накриваємо кришкою і варимо все ще 5-7 хвилин.

Борщ готовий! Подаємо борщ зі сметаною і зеленню.

Борщ можна їсти відразу, але на наступний день він ще смачніше!

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Суп з потрухами
Суп Каструлька із морепродуктів
Суп з квасолею і мідіями
Розсольник з куркою
3 рецепти азіатських супів, які ви можете приготувати вдома
Пісний борщ
Пісний суп з грибами на мигдальному молоці
Грибний суп: вегетаріанський рецепт
Смачно по-домашньому: 5 рецептів борщу
Гарбузовий суп — рецепт покроковий
Суп-пюре із гарбуза в мультиварці
Гарбузовий суп з квасолею (Все буде добре) (відеорецепт)
Улюблена солянка: 5 рецептів
Гуляш — рецепт від експертів Все буде добре
Грибні щі — простий рецепт

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік