Що взяти для борщу – інгредієнти:
Для бульйону:
- вода – 1,5-2 л .;
- свинина або яловичина на кості – 400 г.
Для засмаження:
- буряк – 2 шт. (невеликі);
- морква – 1 шт .;
- цибуля – 3 шт. (середні);
- томатна паста – 2 ст. л .;
- соняшникова олія – 4-5 ст. л .;
- лимонна кислота – дрібка.
ГОТУЄМО З НАМИ
Борщ: філософія користі
Для борщу:
- капуста білокачанна свіжа – 300 г;
- картопля – 4 шт. (середні);
- сіль, лавровий лист, зелень – за смаком.
Для подачі:
- сметана – 1 ст. л. (В кожну тарілку);
- зелень
Як приготувати борщ
Крок 1. Варимо бульйон
У 3-х літрову каструлю наливаємо 1,5-2 літра води. Закладаємо м’ясо (буде смачніше, якщо м’ясо на кістці) і ставимо на середній вогонь. Перед закипанням знімаємо піну, як тільки бульйон закипить, накриваємо каструлю кришкою і варимо на повільному вогні годину-півтори.
Крок 2. Робимо зажарку
Миємо і чистимо буряк, моркву і цибуля. Буряк натираємо на крупній тертці, а моркву – на середній. Цибулю нарізаємо кубиками.
На середньому вогні в сковороді розігріваємо олію, висипаємо туди цибулю і моркву, смажимо 5 хвилин. Додаємо буряк.
Буряк можна посипати лимонною кислотою або збризнути соком свіжого лимона – так борщ буде по-справжньому червоним
Смажимо овочі ще 5 хвилин, додаємо томатну пасту, перемішуємо і смажимо все ще 5-7 хвилин.
Крок 3. Варимо борщ
З бульйону виймаємо м’ясо і, поки воно остигає, кидаємо в бульйон нашатковану капусту. Через 5-10 хвилин додайте нарізану соломкою картоплю. Відокремлюємо м’ясо від кістки і нарізаємо кубиками. Повертаємо м’ясо в борщ, солимо його і додаємо зажарку. Перемішуємо борщ, кладемо лавровий лист і дрібно посічену зелень, накриваємо кришкою і варимо все ще 5-7 хвилин.
Борщ готовий! Подаємо борщ зі сметаною і зеленню.
Борщ можна їсти відразу, але на наступний день він ще смачніше!