Український борщ з яловичиною

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Перші стравиУкраїнська кухня
Готуємо улюблену українську страву!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Яловичина400 г
Кістки300 г
Капуста білокачанна400 г
Картопля500 г
Буряк червоний200 г
Сметана3 ст. л.
Томат-пюре3 ст. л.
Цибуля ріпчаста1 шт.
Свиняче сало20 г
Оцет 9%1 ст. л.
Вершкове масло2 ч. л.
Борошно1 ст. л.
Цукор1 ч. л.
Вода2 л
Сіль за смаком
Часник за смаком
Лавровий лист за смаком
Духмяний перець за смаком
Гіркий перець за смаком
Додати в список покупок

Як приготувати український борщ з яловичиною

  1. Для борщу готуємо м’ясо-кістковий бульйон. М’ясо промиваємо під холодною водою, перемелюємо на м’ясорубці. Кістки за допомогою молотка подрібнюємо і поміщаємо в марлевий мішечок.
  2. Моркву, петрушку, селеру і цибулю нарізаємо і разом з м’ясом і мішечком кладемо в каструлю.
  3. Заливаємо вміст холодною водою і ставимо на вогонь. Після закипання вогонь зменшуємо, продовжуючи варити бульйон на слабкому вогні.
  4. Через 20 хвилин додаємо сіль і варимо ще 40 хвилин. Після закінчення цього часу знімаємо каструлю з вогню і проціджуємо бульйон.
  5. Буряк чистимо, нарізаємо соломкою. Солимо, скроплюємо оцтом і кладемо в окрему каструлю, додаємо жир, томат-пюре і тушкуємо все до напівготовності.
  6. Нарізану цибулю, моркву, петрушку пасеруємо. Потім знову нагріваємо пательню, розтоплюємо на ній вершкове масло, додаємо борошно, пасеруємо вміст, після чого доливаємо в нього трохи бульйону.
  7. Очищену картоплю нарізаємо, кладемо в проціджений бульйон, доводимо його до кипіння. Додаємо в борщ нарізану соломкою або кубиками свіжу капусту, варимо 10-15 хвилин.
  8. Потім в борщ кладемо тушкований буряк, пасеровані овочі, свіжі помідори, гіркий і запашний перець, лавровий лист, вливаємо пасероване і розведене бульйоном борошно.
  9. Даємо вмісту 5 хвилин прокипіти і заправляємо борщ товченим з зеленню петрушки і часником салом. Після цього знімаємо ємність з вогню і настоюємо не менше 15-20 хв для отримання смаку.
  10. Подаємо борщ на стіл в глибокій тарілці, попередньо поклавши порційний шматок вареного м’яса, сметану, дрібно нарізану зелень.

ГОТУЄМО З НАМИ
Борщ український з курячим філе

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Суп із редиски
Суп з потрухами
Суп Каструлька із морепродуктів
Суп з квасолею і мідіями
Розсольник з куркою
3 рецепти азіатських супів, які ви можете приготувати вдома
Пісний борщ
Пісний суп з грибами на мигдальному молоці
Грибний суп: вегетаріанський рецепт
Смачно по-домашньому: 5 рецептів борщу
Гарбузовий суп — рецепт покроковий
Суп-пюре із гарбуза в мультиварці
Гарбузовий суп з квасолею (Все буде добре) (відеорецепт)
Улюблена солянка: 5 рецептів
Гуляш — рецепт від експертів Все буде добре

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками