Як приготувати український борщ з яловичиною
- Для борщу готуємо м’ясо-кістковий бульйон. М’ясо промиваємо під холодною водою, перемелюємо на м’ясорубці. Кістки за допомогою молотка подрібнюємо і поміщаємо в марлевий мішечок.
- Моркву, петрушку, селеру і цибулю нарізаємо і разом з м’ясом і мішечком кладемо в каструлю.
- Заливаємо вміст холодною водою і ставимо на вогонь. Після закипання вогонь зменшуємо, продовжуючи варити бульйон на слабкому вогні.
- Через 20 хвилин додаємо сіль і варимо ще 40 хвилин. Після закінчення цього часу знімаємо каструлю з вогню і проціджуємо бульйон.
- Буряк чистимо, нарізаємо соломкою. Солимо, скроплюємо оцтом і кладемо в окрему каструлю, додаємо жир, томат-пюре і тушкуємо все до напівготовності.
- Нарізану цибулю, моркву, петрушку пасеруємо. Потім знову нагріваємо пательню, розтоплюємо на ній вершкове масло, додаємо борошно, пасеруємо вміст, після чого доливаємо в нього трохи бульйону.
- Очищену картоплю нарізаємо, кладемо в проціджений бульйон, доводимо його до кипіння. Додаємо в борщ нарізану соломкою або кубиками свіжу капусту, варимо 10-15 хвилин.
- Потім в борщ кладемо тушкований буряк, пасеровані овочі, свіжі помідори, гіркий і запашний перець, лавровий лист, вливаємо пасероване і розведене бульйоном борошно.
- Даємо вмісту 5 хвилин прокипіти і заправляємо борщ товченим з зеленню петрушки і часником салом. Після цього знімаємо ємність з вогню і настоюємо не менше 15-20 хв для отримання смаку.
- Подаємо борщ на стіл в глибокій тарілці, попередньо поклавши порційний шматок вареного м’яса, сметану, дрібно нарізану зелень.
ГОТУЄМО З НАМИ
Борщ український з курячим філе