Покроковий рецепт приготування бурякових бургерів з котлетами з цукіні та грибів та з запеченими овочами
ГОТУЄМО З НАМИ
Корисні оладки з кабачків в духовці
- Приготуйте опару для тіста: з’єднайте дріжджі з водою та цукром, залиште на 15 хв. Перебийте на пюре попередньо запечений буряк, додайте борошно, сіль, олію та воду, перемішайте та додайте опару. Замісіть тісто, залиште у теплому місці до збільшення об‘єму удвічі. Потім поділіть на 3 частини та сформуйте булочки.
- Викладіть булочки на деко з пергаментом, залиште підходити на 30 хв. Потім поставте випікатися у духовку, розігріту до 180°С, на 25 хв.
- Приготуйте котлети з цукіні: обсмажте на олії подрібнені білу цибулю та часник впродовж 2 хв. Додайте терту моркву, тертий цукіні та нарізані кубиком печериці, обсмажте впродовж 10 хв. Потім посоліть, зніміть з вогню та залиште остигати.
- Подрібніть у кавомолці вівсяні пластівці з насінням соняшника. З‘єднайте масу з пшеничним борошном, додайте приготовані овочі. Посоліть, поперчіть та перемішайте. Зробіть кульки, потім за допомогою сервірувального кільця сформуйте з них котлети. Обсмажте їх на олії по 5 хв. з кожного боку. Після цього – поставте у духовку, розігріту до 180˚С, на 15 хв.
- Приготуйте овочі: натріть моркву на тертці для корейської моркви, наріжте слайсами червону цибулю, полийте овочі олією, посоліть, поперчіть та запечіть у духовці впродовж 25 хв.
- Приготуйте заправку для овочів: обсмажте на олії насіння соняшника та коріандру з додаванням червоного меленого перцю, перемішайте та прогрійте 1 хв. Заправте сумішшю запечені овочі, додайте сік лимона та знову перемішайте.
- Наріжте фенхель повздовжніми шматочками, замаринуйте в суміші олії, лимонного соку, солі та прованських трав впродовж 5 хв. Для солодкого соусу – з’єднайте гірчицю, мед та лимонний сік.
- Сформуйте бургери: розріжте булочки по горизонталі. Змастіть розрізи соусом. На нижні половинки викладіть лист салату, запечені овочі, котлету та фенхель. Накрийте верхньою половинкою булочки. Готовий бургер проштрикніть шпажкою, аби скріпити булочки та начинку.
Дивіться онлайн 10 страв з сезонних овочів. Частина 2
Дивіться відеорецепт приготування молодих овочів з фореллю під соусом шампань від Все буде смачно