Баклажани на зиму: найкращі рецепти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
Готуємо смачну і соковиту консервацію з баклажанів: салат Десятка, баклажани з квасолею і тещин язик на зиму
Зберегти в кулінарну книгу

Салат з баклажанів на зиму Десятка

Інгредієнти:

  • Баклажани – 10 шт .;
  • Перець солодкий – 10 стручків;
  • Помідори – 10 шт .;
  • Цибуля ріпчаста – 10 шт .;
  • Олія – ​​120 г;
  • Цукор – 150 г;
  • Сіль – 1 ст. л .;
  • Оцет 9% – 100 мл

Покроковий рецепт приготування салату з баклажанів на зиму Десятка

  1. Миємо, очищаємо та нарізаємо овочі кружечками.
  2. Викладаємо в каструлю спочатку помідори, а потім все інше – овочі, масло, цукор, сіль і оцет.
  3. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння. Овочі тушкуємо на слабкому вогні 15 – 20 хв.,  періодично помішуючи.
  4. Кришки кип’ятимо 5 хвилин. Банки ретельно вимиваємо, стерилізуємо будь-яким способом.

ГОТУЄМО З НАМИ
Як стерилізувати банки: 6 найкращих способів

  1. Розкладаємо салат Десятка по стерилізованих гарячих банках.
  2. Накриваємо банки з салатом кришками і закочуємо.

Баклажани з квасолею на зиму

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1 кг;
  • Помідори – 750 г;
  • Морква – 250 г;
  • Болгарський перець – 250 г;
  • Квасоля біла – 250 г;
  • Часник – 12 зубчиків;
  • Рослинна олія – ​​150 мл;
  • Оцет – 50 мл;
  • Цукор – 1 ч. л.;
  • Сіль – 1 ст. л.

Покроковий рецепт приготування баклажанів з квасолею на зиму

  1. Промиваємо і замочуємо на ніч (або на 6-8 годин) квасоля. Води потрібно рази в три більше, щоб покривала повністю набухає квасоля.
  2. Промиваємо ще раз, заливаємо чистою холодною водою і ставимо варити. Час варіння залежить від сорту квасолі. Головне, щоб не розварилася.
  3. Поки квасоля вариться, готуємо інші овочі. Морквину натираємо на крупній тертці, баклажани нарізаємо кубиками. (Якщо баклажани гірчать, посипаємо столовою ложкою солі, перемішуємо, витримуємо хвилин 20-30 і промиваємо). Болгарський перець нарізаємо кубиками, як баклажани, попередньо очистивши від насіння.
  4. Нарізаємо помідори, очищаємо часник. У блендері (або м’ясорубці) подрібнюємо помідори і часник. Готову масу викладаємо в каструлю, додаємо рослинне масло, цукор і сіль. Все перемішуємо і ставимо варитися на 3 хвилини (з моменту закипання) на маленькому вогні.
  5. Додаємо баклажани, перець і моркву, перемішуємо. З моменту закипання – тушкуємо 20 хвилин. Потім викладаємо квасоля і тушкуємо ще 10 хвилин. В кінці додаємо оцет і ще 5 хвилин доводимо до готовності.
  6. Викладаємо рагу в банки і відразу ж закриваємо, перевертаємо і вкутуємо до охолодження.

Тещин язик з баклажанів на зиму

Інгредієнти:

  • Баклажани – 3 кг;
  • Помідори – 3 кг;
  • Солодкий перець – 1 кг;
  • Гострий перець – 1 стручок;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Олія – ​​200 г;
  • Оцет столовий 9% – 5 ст. л .;
  • Сіль – 2 ст. л.

Покроковий рецепт приготування:

  1. Миємо, нарізаємо баклажани в формі язичків по 1,5 см кожен. Складаємо в миску, пересипаючи сіллю. Залишаємо їх хвилин на 20-25. Таким способом з баклажан прибирається зайву волога і гіркота. За цей час гріємо духовку – до 220 градусів. Кладемо на пергамент баклажани в один шар. Пергамент попередньо змащкємо рослинним маслом. Тримаємо баклажани в духовці 30 хвилин.
  2. З перцю видаляємо насіння і плодоніжки. З помідор теж все зайве вирізаємо. Пропускаємо помідори і перець через м’ясорубку. Переливаємо отриману масу в каструлю. Додаємо сіль, цукор. Перемішуємо. Доводимо до кипіння. Варимо хвилин 25-30 після закипання.
    Кладемо баклажани в томатну основу. Акуратно перемішуємо, щоб язички не розвалилися і тушкуємо все разом хвилин 5-7. За хвилину до готовності додаємо оцет.
  3. Перекладаємо страву в стерилізовані банки. Закручуємо кришками. Перевертаємо банки догори дном і укутуємо ковдрою. Залишаємо на добу до повного охолодження.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пелюстка — швидкий рецепт маринованої капусти
Квашена капуста: 5 смачних рецептів
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму
Маринуємо гриби: печериці, опеньки, білі гриби
Натуральний виноградний оцет: простий рецепт
Мариновані опеньки на зиму: простий рецепт
3 способи приготування цукатів із груш на будь-який смак
Аджика: 5 найкращих рецептів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт гранатового браслета с говядиной, рецепт приготовления гранатового браслета с говядиной, как приготовить гранатовый браслет с говядиной, состав гранатового браслета с говядиной, как приготовить гранатовый браслет с говядиной
Гранатовий браслет: 5 варіацій салату
быстрые закуски на новый год 2019, рецепты быстрых закусок на новый год, рецепты быстрых закусок, новогодние быстрые закуски,тарталетки с ананасами и сыром, канапе с брынзой, жареные креветки по чесночным соусом, рулетики из лаваша и крекеры с авокадо и помидорами
Швидкі закуски на Новий рік 2019