ГОТУЄМО З НАМИ
Мариновані огірки з виноградом (Все буде добре, відеорецепт)
Як заморозити свіжий кріп і петрушку
Для початку зелень добре миємо й просушуємо. Наприклад, виклавши тонким шаром на кухонну дошку або рушник. Коли зелень висохне, її можна заморожувати.
Спосіб 1: заморожування в кубиках льоду
Щоб заморозити зелень в кубиках льоду, її потрібно нарізати, розкласти у формочки для льоду, залити зверху водою і відправити в морозилку.
Згодом крижані кубики з зеленню виймаємо з форми, складаємо в поліетиленовий пакет і знову відправляємо в морозилку.
Слід врахувати, що такий спосіб заморожування підходить, якщо у вас велика морозильна камера — крижані кубики займають місце в морозилці.
Спосіб 2: заморозити пучком
Миті і просушені пучки зелені складаємо в поліетиленовий пакет і відправляємо в морозилку.
Цей спосіб найпростіший, але тут потрібно розуміти, що при розморожуванні зелень бажано буде розморожувати цілим пучком: якщо відрізати потрібну кількість зелені, інша встигне трохи відтанути.
Спосіб 3: дрібно нарізати і заморозити
Це найзручніший і найпрактичніший спосіб. Зелень, як зазнчалося вище, миємо та сушимо. Дрібно нарізаємо і складаємо в поліетиленові пакети. Зберігаємо в морозилці.