Як заморозити овочі на зиму

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
В заморожуванні овочів на зиму дуже важливо зберегти їх форму, аромат, смак і звичайно ж весь набір вітамінів.
Зберегти в кулінарну книгу

Овочі, які заморожуються на зиму, умовно можна поділити на дві групи:

  • ті, які набувають неприємного запаху. До них відноситься кольорова капуста, болгарський перець, всі види стручкової квасолі, кукурудза;
  • ті, які втрачають форму: помідори, баклажани, кабачки, цукіні.

Для того, щоб кольорова капуста, болгарський перець, квасолю не купували специфічний запах важливо проварити їх перед заморожуванням протягом 2 хвилин. Кукурудзу краще проварити до готовності і вже потім заморозити.

Як заморозити помідори?

Помідори можна заморозити кільцями, шматочками без шкурки або у вигляді томатного пюре.

  1. Для заморозки томатів кільцями досить їх добре вимити і нарізати кільцями. Потім викласти на пергамент і відправити в морозильну камеру.
  2. Коли помідори замерзнуть, їх потрібно перемістити в пакети і відправити в морозилку.

Як заморозити помідори шматочками без шкірки?

  1. Занурюємо в окріп на 2-3 хвилини.
  2. Охолоджуємо під проточною водою.
  3. Очищаємо від шкірки.
  4. Нарізаємо і відправляємо в морозилку.

Як очистити помідори від шкірки?

Як заморозити пюре з помідорів?

  1. Помідори миємо й розрізаємо навпіл. Дуже великі можна нарізати на 4-8 частин. Укладаємо їх в глибоке деко. При бажанні можна підсолити.
  2. Листи ставимо в духовку і запікаємо помодори при 160-180 * С годину-півтори до тих пір поки вони не підв’яляться.

Мета – видалити з помідорів достатню кількість вологи, щоб пюре в подальшому було не надто рідке.

3. Даємо помідорам охолонути. Потім протираємо їх через сито.

4. Отримане пюре розливаємо в силіконові формочки. Можна використовувати форми для мафінів, цукерок і льоду. Відправляємо в морозилку до               повного заморожування.

5. Заморожене томатне пюре перекладаємо в пакет і зберігаємо в морозилці.

Як заморозити баклажани

Баклажани найкраще зберігають форму, якщо перед заморожуванням їх запекти.

  1. Нарізаємо баклажани на кружечки або кубики.
  2. Порізані баклажани поміщаємо в глибоку посуд і гарненько пересипаємо їх сіллю. Залишаємо на годину-дві, після чого промиваємо їх під проточною водою і віджимаємо. Це допоможе уникнути гіркоти.
  3. Деко, в якому будемо запікати овочі, застилаємо пергаментним папером і ретельно змащуємо рослинним маслом.
  4. Викладаємо на нього плоди в один шар і відправляємо в духовку. Вони повинні випікатися при температурі не більше 180 градусів приблизно 40-50 хвилин.
  5. Перекладаємо запечені овочі на паперові рушники і даємо їм охолонути.
  6. У холодному вигляді розподіляємо їх по пакетах і прибираємо в морозильну камеру.

Як заморозити брокколі?

  1. Перед заморожуванням ретельно промиваємо брокколі. Обов’язково переконайтеся, що видалили весь бруд, комах і сміття. Найкраще заморожувати брокколі порційно.
  2. Розбираємо капусту на суцвіття.
  3. У каструлі воду доводимо до кипіння і бланшируємо капусту протягом 2-3 хвилин. Добре це робити порціями, а не всю капусту відразу.
  4.  Пробланшировану капусту опускаємо на 2 хвилини в крижану воду.
  5.  Дістаємо капусту, даємо стекти воді.
  6. Розфасовуємо капусту в пакети для заморозки.
  7. Максимально вичавлюємо повітря з пакетів і відправляємо в морозильну камеру на зберігання.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Печериці по-венесуельськи
Пелюстка — швидкий рецепт маринованої капусти
Квашена капуста: 5 смачних рецептів
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму
Маринуємо гриби: печериці, опеньки, білі гриби
Натуральний виноградний оцет: простий рецепт
Мариновані опеньки на зиму: простий рецепт
3 способи приготування цукатів із груш на будь-який смак

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік