Заготовки з фруктів: ТОП-7 рецептів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
Як можна приготувати фрукти на зиму? Дуже просто - приготувати варення, джем або компот. Однак, асортимент фруктових консервів набагато різноманітніше. Пастила, цукати, соуси, мариновані плоди - всі ці заготовки робляться просто, але вносять свою смачну лепту в зимове меню. Приготуємо?
Зберегти в кулінарну книгу

Ткемалі

Інгредієнти:

  • Сливи кислих сортів (ткемалі, алича) – 4 кг;
  • М’ята сушена – 1,5 ст.л.;
  • Кінза свіжа -50 г;
  • Часник – 4 великих зубчики;
  • Червоний мелений перець – за смаком;
  • Коріандр мелений – 1 ст.л.;
  • Коріандр в зернах – 1 ст.л.;
  • Сіль за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. Сливи заливаємо водою – вона повинна їх повністю покрити.

2. Ставимо сливи на вогонь і варимо, поки вони не стануть м’якими.

3. Потім відвар зливаємо, але не викидаємо.

4. Сливи перетираємо через сито і варимо сливове пюре на маленькому вогні, періодично помішуючи.

5. Додаємо сушені приправи: м’яту, коріандр мелений і в зернах.

6. М’які частини кінзи і часник подрібнюємо в блендері в пюре і додаємо в соус.

7. Трохи уварюємо соус і в кінці кладемо сіль і червоний мелений перець.

8. Залишаємо на плиті ще хвилину-дві і знімаємо соус з вогню.

9. Розкладаємо соус по стерилізований банкам і закупорюємо.

Якщо вам здалося, що соус вийшов дуже густим, його можна розбавити сливовим відваром.


Мариновані сливи, фаршировані часником

Інгредієнти:

  • Сливи -1 кг;
  • Часник – за смаком;
  • Оцет 10% – 400 мл;
  • Вода – 600 мл;
  • Цукор – 250 г;
  • Гвоздика – 5 шт.;
  • Кориця – 1 паличка;
  • Духмяний перець – 5 шт.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. З води, оцту, цукру і прянощів варимо маринад: поміщаємо всі інгредієнти в каструлю, доводимо до кипіння і варимо до повного розчинення цукру.

2. Видаляємо кісточку з сливи і на її місце поміщаємо зубчик часнику.

3. Розкладаємо сливи по невеликим банкам і заливаємо гарячим маринадом. Стежимо за тим, щоб в кожну баночку потрапили спеції. Закупорюємо.

Стерилізувати заготовку не потрібно, так як в маринаді міститься оцет і сливи заливаються гарячим маринадом.

4. Спробувати мариновану сливу можна буде через 4 місяці.


Фруктова гірчиця «Мостарда»

Інгредієнти:

  • Кірки кавуна – 300 г;
  • Імбир – 150 г;
  • Червоний перець гострий – 1 шт.;
  • Апельсин неочищений (лимон) – 100 г;
  • Суха біла гірчиця – 1 ч.л.;
  • Виноград – 100 г;
  • Морква – 100 г;
  • Цукор – 1 кг;
  • Вода – 350 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. Відварюємо апельсин або лимон протягом 10 хвилин.

2. Проколюємо зубочисткою шкірку з усіх боків і варимо ще 5 хвилин, щоб вийшла гіркота.

3. Нарізаємо кубиками.

4. Кірки кавуна і моркву варимо 30 хвилин і нарізаємо кубиками.

5. Половину імбиру натираємо і варимо 10 хвилин.

6. Другу половину імбиру нарізаємо кубиками і додаємо в відвар – варимо 20 хвилин.

7. Додаємо 350 г цукру.

8. У сироп кладемо виноград, апельсин, кавунові кірки, моркву, гірчицю, стручок червоного гострого перцю.

9. Доводимо сироп до кипіння, вимикаємо і залишаємо на 12-24 години.

10. Потім знову додаємо 350 грамів цукру, доводимо до кипіння і залишаємо на 12-24 години.

На наступний день повторюємо ту ж процедуру.

11. Готовий сироп охолоджуємо, розливаємо у стерилізовані банки і закочуємо.


Мед з кавуна «Бекмес»

Інгредієнти:

Кавун – 1 шт

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. М’якоть кавуна перебиваємо в блендері в пюре.

2. Пропускаємо через сито, щоб прибрати кісточки.

3. Виливаємо кавунове пюре в каструлю, поміщаємо на вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, знімаємо пінку і уварюємо мед до загустіння.

4. Готовність меду перевіряємо по краплині: крапля меду не повинна розтікатися по тарілці.

5. Розливаємо гарячий готовий мед в стерилізовані банки.


Пастила з винограду і яблук

СКЛАДОВІ

  • Яблука – 500 г;
  • Виноград – 500 г;
  • Крохмаль – 1 ст.л.;
  • Вода – 2 склянки

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. З винограду вичавлюємо сік.

2. Розміщуємо сік на вогонь і випаровуємо наполовину обсягу.

3. Розводимо в холодній воді крохмаль, помішуючи, вливаємо в сік.

4. Яблука миємо, розрізаємо на 4 частини, видаливши насіння.

5. Додаємо воду і тушкуємо на повільному вогні протягом 10 хвилин. Знімаємо з вогню і збиваємо блендером.

6. На деко, застелене пергаментом (його потрібно змастити маслом) наливаємо виноградний кисіль і яблучне пюре, чергуючи їх між собою.

7. Відправляємо деко в розігріту до 150 ° С духовку і сушимо, поки пастила не прийме щільну текстуру.

8. Готову пастилу загортаємо рулетом і ріжемо на «пастилки».


Мариновані груші до м’яса

Інгредієнти:

  • Тверді груші – 2 кг;
  • Вода -3 склянки;
  • Білий винний оцет – 750 мл;
  • Цукор – 500 г;
  • Корінь імбиру – 10 см;
  • Апельсин, цедра – 1 шт.;
  • Гвоздика -15 шт.
  • Кориця

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. З апельсина знімаємо цедру і нарізаємо її маленькими шматочками.

2. Імбир очищаємо від шкірки і нарізаємо слайсами.

3. Наливаємо у велику каструлю воду і доводимо її до кипіння.

4. Додаємо цукор, апельсинову цедру, імбир, корицю і гвоздику.

5. Даємо маринаду покипіти пару хвилин і вливаємо оцет. Кип’ятимо ще хвилину.

6. В цей час очищаємо груші від шкірки, розрізаємо навпіл і видаляємо насіння.

7. Закладаємо груші в маринад і варимо на повільному вогні 10 хвилин.

8. Потім розкладаємо груші з маринадом по сухим стерилізованих банках. Закупорюємо.

Груші в банках повинні бути повністю покриті маринадом.


Маринований виноград

Інгредієнти:

  • Виноград (великий) – 500 г;
  • Оцет винний або яблучний – 25 мл;
  • Сіль -20 г;
  • Цукор -35 г;
  • Часник -2 зубчики;
  • Розмарин – 1 шт.;
  • Сушений перець чилі – 15 г;
  • Духмяний перець -5 шт.;
  • Лавровий лист 2 шт.;
  • Кориця-за смаком;
  • Вода-500 мл;
  • Рослинна олія – ​​100 мл

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1.Виноград промиваємо, ягоди відокремлюємо від грона, зрізуючи ягоди так, щоб залишився шматочок плодоніжки.

2. На дно банки викладаємо часник, половину гілочки розмарину, перець чилі сушений, потім на півбанки викладаємо виноград, зверху знову кладемо часник, розмарин, перець чилі сушений.

3. Додаємо виноград, що залишився.

4. З води, цукру, оцту і спецій готуємо маринад.

5. Заливаємо гарячим маринадом виноград, не доходячи до верху 2 см, зверху наливаємо шар олії.

6. Закриваємо капроновою кришкою. Виноград буде готовий через 2 місяці.

7. Зберігаємо маринований виноград в холодильнику або погребі.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Чорничне варення
Варення із шовковиці
Черешневий компот
Рецепти варення
Печериці по-венесуельськи
Пелюстка — швидкий рецепт маринованої капусти
Квашена капуста: 5 смачних рецептів
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками