Як приготувати сушений виноград:
- Для сушки обираємо зрілий виноград будь-якого сорту з щільною м’якоттю.
- Перед сушінням виноград сортуємо, викидаємо гнилі ягоди, а великі грона поділяємо на кілька частин.
Сушимо виноград зазвичай на сонці
- Перед сушінням грона опускаємо на 3-5 секунд в розчин харчової соди і нагріваємо до кипіння.
- Виноград дістаємо з розчину соди, відразу ж промиваємо проточною водою і виставляємо на сонце. Для сушки знадобиться 15 – 20 діб. Коли верхні ягоди підсохнуть, грона перевертаємо.
Виноград, висушений в тіні, смачніший і більш якісний, ніж приготований у духовій печі.
Сушений виноград готовий!
Дивіться також як приготувати варення з винограду.