Як приготувати лаваш в домашніх умовах
1. Сіль розчиняємо в гарячій воді, пробуємо, чи не занадто солона вода. Додаємо борошно (350 г) і перемішуємо.
2. Викладаємо тісто на стіл. Присипаємо стіл і руки 1 ст. л. борошна і вимішуємо тісто для лавашей.
Якщо тісто тягнеться за руками, додаємо ще 1 ст. ложку борошна. Якщо тісто все ще липне до рук, але не тягнеться за ними, додавати борошно більше не потрібно.
3. Посипаємо дно тарілки борошном і викладаємо на неї тісто, накриваємо серветкою або харчовою плівкою і залишаємо на 30 хвилин.
4. Поділяємо тісто на 2 частини, а кожну з частин ще на 4-5 частин. Кожен шматочок загортаємо всередину, формуючи кульки.
5. Складаємо кульки тіста в миску і пересипаємо борошном, щоб вони не злипалися. Накриваємо серветкою і залишаємо ще на 10 хвилин.
6. Стіл і тісто присипаємо борошном і тонко розгортаємо, щоб тісто стало прозорим. Пласт тіста трохи розтягуємо. Виделкою протикаємо заготовки для лавашей в декількох місцях.
7. Розігріваємо духовку до 250 градусів і на розігрітий лист акуратно викладаємо лаваш. Через 2 хвилини лаваш готовий.
8. На дощечку вистилаємо сухий рушник, зверху розкладаємо вологий рушник. Викладаємо на вологий рушник лаваш і злегка скроплюємо водою. Загортаємо лаваш у вологий рушник.
9. Таким чином готуємо всі лаваші, складаючи їх стопкою один на одного. Коли всі лаваші будуть готові, залишаємо їх на 30 хвилин.
Зберігаємо лаваші в пакеті протягом 3-4 днів.
Читайте також: Лаваш з сиром