Тушкована капуста: класичний рецепт
Інгредієнти:
- білокачанна капуста — 1 кг;
- морква — 2 шт.;
- помідори — 2 шт.;
- цибуля — 2 шт.;
- гвоздика — 2 шт.;
- лавровий лист — 2 шт.;
- чорний мелений перець — 1 ч. л.;
- олія соняшникова рафінована — 4 ст. л.;
- пшеничне борошно — 2 ст. л.;
- білий хліб – 40 г.
Спосіб приготування
Капусту очищуємо від верхнього листя, миємо та розрізаємо на чотири частини. Шаткуємо тонкими скибочками. Продовження рецепта читайте тут.
Простий рецепт тушкованої капусти
Інгредієнти:
- капуста – 1 шт.;
- цибулина – 2-3 шт.;
- томатна паста – 50-70 г;
- олія для смаження;
- сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування
Капусту шаткуємо дрібною соломкою, цибулю – півкільцями. У пательні з розпеченою олією обсмажуємо цибулю, потім томатну пасту та додаємо капусту. Трохи обсмажуємо її, перемішуючи з томатною пастою і цибулею, додаємо півтори склянки гарячої води. Коли маса закипить, зменшуємо вогонь і тушкуємо капусту до м’якості. Це займе 30-40 хвилин. За 10 хвилин до кінця тушкування капусту перчимо та солимо.
Тушкована капуста з ковбасою
Інгредієнти:
- капуста – 1 шт.;
- цибулина – 2 шт.;
- морква – 1 шт.;
- томатна паста – 100 г;
- вареная ковбаса (сосиски);
- лавровий лист;
- олія рослинна;
- сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування
Нашатковані півкільцями цибулини обсмажуємо в пательні, додаємо натерту моркву, а через 2 хвилини додаємо тонко нарізану капусту. Перемішуємо інгредієнти та тушкуємо до м’якості, додавши склянку окропу. Овочі тушимо на маленькому вогні із закритою кришкою. Ковбасу або сосиски нарізаємо довільно, обсмажуємо до скориночки та додаємо в пательню з капустою. На тій олії, де смажилася ковбаса, підсмажуємо томатну пасту протягом 1 хвилини та додаємо її до овочів. Посипаємо спеціями та сіллю, перемішуємо та тушкуємо все разом ще 5-7 хвилин.
Тушкована капуста з куркою
Інгредієнти:
- капуста – 1-1,5 кг;
- курка – 0,5 кг;
- томатна паста – кілька ложок;
- сіль, перець – за смаком;
- рослинна олія.
Спосіб приготування
М’ясо ріжимо великими шматочками. Кладемо в пательню м’ясо і обсмажуємо близько 4 хвилин, щоб воно з усіх боків побіліло. Додаємо нарізану тоненькою соломкою капусту, перемішуємо та смажимо під кришкою 20 хвилин. Якщо капуста пригоратиме, можна підливати потроху води із чайника. Перчимо, солимо, додаємо томатну пасту та перемішуємо. Залишаємо тушкувати ще на 20 хвилин, щоб капуста стала дуже м’якою.
Тушкована капуста по-чеськи
Інгредієнти:
- свиняча шия – 400 г;
- капуста маринована – 400 г;
- свіжа капуста – 400 г;
- яблучний сік – 100 мл;
- томатний сік – 75 мл;
- перець горошком – 15 шт.;
- морква – 1 шт.;
- кмин – 0,5 ч. л.;
- сіль – за смаком.
Спосіб приготування
М’ясо нарізаємо кубиками. Подрібнюємо цибулю і натираємо моркву. М’ясо солимо, перчимо й обсмажуємо в розігрітій олії до рум’яної скоринки. Продовження рецепта читайте тут.