Ватрушки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ватрушки від Алли Ковальчук - смачні рецепти, з якими тісто на ватрушки завжди підійде, а начинка вийде ніжною.

Класична ватрушка (Все буде смачно)

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Борошно пшеничне – 5 ст. (725 г для замісу і 1 ст. на стіл в тісто)
  • Молоко – 300 мл
  • Яйця курячі – 3 шт. (1 шт. в тісто, 1 шт. для змазування і 1 шт. в сир)
  • Дріжджі сухі (в молоко) – 1 ч. л. (11-12 г)
  • Ваніль – 1 упаковка (пів пакетика в тісто і пів в сир)
  • Сир – 600 г
  • Цукор – 2 ст. (В тісто 1-1,5 ст., В сир 1 ст.)
  • Сіль – щіпка

Як приготувати класичну ватрушку

У півтори склянки теплого молока додаємо 12 грамів сухих дріжджів, дрібку солі і столову ложку цукру.

Через 15 хвилин, коли дріжджі стануть активними і піднімуться в пінку, додаємо 5 склянок борошна, півпакетіка ванілі і одне яйце.

Гарненько вимішуємо тісто. У тісто встромляємо макарони – «пір’ячко» і ставимо його в тепле місце для збільшення в два-три рази.

Через 30 хвилин підросле тісто обминають. Залишаємо його ще на 30 хвилин, обминаємо і знову залишаємо на 30 хвилин. Потім обминаємо втретє.

Готове підросле тісто перекладаємо на обсипану борошном дошку, розділивши на 12 рівних частин. З кожного шматочка скачуємо кульки, приплющуємо їх і викладаємо на змащене маслом деко. Потім накриваємо заготовку рушником і залишаємо ще на 20-30 хвилин в теплому місці для збільшення в 2-3 рази.

Як тільки кульки підійшли, беремо склянку і денцем продавлюємо середину – «гніздечко» для сирної начинки. На кожну ватрушку викладаємо по дві чайних ложки сиру. Змащуємо края ватрушки збитим яєчним жовтком.

У заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці зменшуємо жар до 180 градусів і відправляємо наші ватрушки з сиром пектися на 15 хвилин.
Для начинки: сир розминаємо виделкою, додаємо стакан цукру, жовток одного яйця, ванільний цукор, родзинки. Вимішуємо до однорідної маси.

 

Королівська ватрушка (Все буде смачно)

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Яйця — 5 шт.
  • Сир — 500 г
  • Масло вершкове — 200 г
  • Цукор — 1 ст.
  • Сіль — щіпка
  • Борошно — 2 ст.
  • Сода — 1 ч. л.
  • Ванілін — щіпка (за бажанням)

Як приготувати корлівську ватрушку

Холодне вершкове масло натираємо на крупній тертці, додаємо в 2 склянки просіяного борошна і дрібку негашеного соди. Пощипуючими рухами з’єднуємо борошно, соду і масло до утворення великої крихти.

У півкілограма сиру додаємо окремо збиті до щільної піни білки і жовтки, всипаємо стакан цукру, старанно розтираємо до консистенції суфле. Також за бажанням в масу можна додати дрібку ваніліну.

Дно змащеної маслом форми обсипаємо жменею масляно-борошняної крихти, чекаємо кілька хвилин, щоб вона присохла, потім викладаємо половину крихти. Зверху, розрівнюючи лопаткою, викладаємо сирне суфле, зверху засипаємо другу половину крихти.

Готовий корж випікаємо в духовці при температурі 180 градусів 40 хвилин. Приблизно за 10 хвилин до готовності, коли ватрушка підрум’яниться, температуру в духовці слід знизити на 10-20 градусів. Не лякайтеся, якщо ватрушка спочатку сильно підніметься, а потім, коли ви її виймете з духовки, «опаде» – це одна з особливостей тесту з крихти. Зачекайте, поки ватрушка охолоне, а потім наріжте і подавайте на стіл.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
Млинці з морепродуктами
Мамалига зі шкварками та сметаною
Домашній курячий бульйон, локшина та рулетики в беконі
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
домашние десерты, рецепты приготовления домашних десертов, рецепты домашних десертов, рецепты десертов, десерт в домашних условиях, яблочный штрудель с корицей, халва из тыквы, десерт из айвы, блинчики с грецкими орехами, тарт груша в хрустале
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів
рецепт десерта из айвы, рецепт приготовления десерта из айвы, как приготовить десерт из айвы, состав десерта из айвы, как приготовить десерт из айвы
Десерт із айви