Приготування опари
Молоко нагріваємо. Розчиняємо в молоці солод і дріжджі. Всипаємо борошно, замішуємо опару і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.
Читайте також: Рецепти великодніх страв – меню на Великдень 2022
Другий заміс
В опару додаємо молоко, борошно, перемішуємо і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.
Третій заміс
У тісто додаємо молоко, цукор і борошно. Вимішуємо 15 хвилин і кладемо розм’якшене вершкове масло. Накриваємо тісто рушником і залишаємо в теплому місці на 2 години.
Четвертий заміс
Яєчні жовтки збиваємо з цукром, ванільним цукром. Додаємо цедру, сіль, борошно, патоку і вершкове масло. Змішуємо цю суміш з основним тістом. Кладемо цукати, вимішуємо тісто, накриваємо миску з тістом плівкою і залишаємо в теплому місці на 12 годин.
Приготування паски Коломба
Тісто ще раз вимішуємо, викладаємо в змащену маслом форму і даємо підійти 3 години. Випікаємо Коломбу в розігрітій до 200 ° С духовці 10 хвилин, потім температуру знижуємо до 180 С і випікаємо паску ще 30-40 хвилин.
Прикрашання паски Коломба
Для глазурі збиваємо яєчні білки з цукром. Додаємо мигдальне борошно. Змащуємо глазур’ю остиглий хліб, посипаємо мигдальними горішками і даємо глазурі захолонути.
Читайте також: