Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Цукор | 200 г | |
Сливи солодкі | 700 г | |
Інвертний сироп | 60 мл | |
Лимонний сік | 2 ст.л. | |
Пектин яблуневий | 6 г | |
Додати в список покупок
Готуємо сироп
- Цукор (150 г) і воду (60 мл) доводимо до кипіння
- Додаємо лимонну кислоту (на кінчику ножа) й варимо на невеликому вогні 15 хвилин.
Готуємо домашній мармелад
- Сливи (без кісточок) перебиваємо в блендері в пюре
- В цукор додаємо пектин й перемішуємо
- Виливаємо сливе пюре в сотейник з товстим дном й високими краями
- Доводимо до кипіння й додаємо суміш цукру з пектином. Помішуючи, знову доводимо масу до кипіння й додаємо сироп
- Кип’ятимо на маленькому вогні 25 хвилин, інколи помішуючи. В конці додаємо в мармелад лимонний сік. Перемішуємо, трохи охолоджуємо масу і наливаємо її у силіконові формочки для цукерок
- Ставимо мармелад в холодильник до повного застигання. Виймаємо мармелад з формочек й обвалюємо у цукрі.