Листкове тісто від Євгена Клопотенко (фоторецепт)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Як приготувати листкове тісто показав і розповів переможець кулінарного шоу МастерШеф-5 Євген Клопотенко
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Вершкове масло250 г
Борошно300 г
Вода150 г
Сіль10 г
Цукор дрібка
Додати в список покупок

Як приготувати листкове тісто

Продукти для листкового тіста

1. Просіваємо борошно

2. У сотейнику з’єднуємо сіль і вершкове масло (50 г), додаємо воду. Решту масла поміщаємо в холодильник, щоб воно було холодним

3. Нагріваємо суміш на невеликому вогні, щоб масло розтопилось

Суміш не повинна бути сильно гарячою

4. З’єднуємо розтоплене масло з борошном

5. Замішуємо м’яке тісто, загортаємо його в харчову плівку і поміщаємо на 40 хвилин в морозильну камеру

6. Охолоджене тісто викладаємо на присипану борошном робочу поверхню, робимо зверху хрестоподібний надріз, розкриваємо його і розгортаємо в прямокутний пласт

7. Викладаємо на середину пласта охолоджене вершкове масло (50 г) і складаємо тісто конвертиком

8. Розкачуємо тісто в прямокутний пласт

9. Складаємо тісто конвертиком і знову розкачуємо

10. Повторюємо цю процедуру мінімум 4 рази. Потім тісто складаємо ковертиком і поміщаємо на 40 хвилин в морозильну камеру. Це необхідно, щоб вершкове масло охололо і з тістом можна було працювати далі

Щоб масло не проривало тісто, потрібно швидко і акуратно складати шари. Тісто можна охолоджувати не в морозильній камері, а в холодильнику, але тоді час охолодження збільшується до двох годин

11. Охолоджене тісто розкачуємо в прямокутний пласт, на середину викладаємо порцію охолодженого масла (50 г) і повторюємо весь процес заново. Всього робимо 4 таких етапи

Ідеальне листкове тісто розкочується і складається 1024 рази: саме стільки шарів повинен мати французький круасан

Листкове тісто готове!

Читайте також: Листкове тісто (швидке приготування)

 

Євген Клопотенко

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Швидка шарлотка з яблуками та корицею
Шоколадний фондан
Кекси з родзинками: 3 простих рецепта
Торт Тірамісу із печива
Рулет з гарбузом
Печиво з родзинками
Гарбуз в духовці
Печиво: 5 домашніх рецептів
Торт Медовик: рецепт приготування
Сирне печиво
Гарбуз під молочним соусом
Страви із кисломолочного сиру для дітей
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів
Халва із гарбуза
Десерт із айви

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею
домашние десерты, рецепты приготовления домашних десертов, рецепты домашних десертов, рецепты десертов, десерт в домашних условиях, яблочный штрудель с корицей, халва из тыквы, десерт из айвы, блинчики с грецкими орехами, тарт груша в хрустале
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів