Листкове тісто від Євгена Клопотенко (фоторецепт)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Як приготувати листкове тісто показав і розповів переможець кулінарного шоу МастерШеф-5 Євген Клопотенко
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Вершкове масло250 г
Борошно300 г
Вода150 г
Сіль10 г
Цукор дрібка
Додати в список покупок

Як приготувати листкове тісто

Продукти для листкового тіста

1. Просіваємо борошно

2. У сотейнику з’єднуємо сіль і вершкове масло (50 г), додаємо воду. Решту масла поміщаємо в холодильник, щоб воно було холодним

3. Нагріваємо суміш на невеликому вогні, щоб масло розтопилось

Суміш не повинна бути сильно гарячою

4. З’єднуємо розтоплене масло з борошном

5. Замішуємо м’яке тісто, загортаємо його в харчову плівку і поміщаємо на 40 хвилин в морозильну камеру

6. Охолоджене тісто викладаємо на присипану борошном робочу поверхню, робимо зверху хрестоподібний надріз, розкриваємо його і розгортаємо в прямокутний пласт

7. Викладаємо на середину пласта охолоджене вершкове масло (50 г) і складаємо тісто конвертиком

8. Розкачуємо тісто в прямокутний пласт

9. Складаємо тісто конвертиком і знову розкачуємо

10. Повторюємо цю процедуру мінімум 4 рази. Потім тісто складаємо ковертиком і поміщаємо на 40 хвилин в морозильну камеру. Це необхідно, щоб вершкове масло охололо і з тістом можна було працювати далі

Щоб масло не проривало тісто, потрібно швидко і акуратно складати шари. Тісто можна охолоджувати не в морозильній камері, а в холодильнику, але тоді час охолодження збільшується до двох годин

11. Охолоджене тісто розкачуємо в прямокутний пласт, на середину викладаємо порцію охолодженого масла (50 г) і повторюємо весь процес заново. Всього робимо 4 таких етапи

Ідеальне листкове тісто розкочується і складається 1024 рази: саме стільки шарів повинен мати французький круасан

Листкове тісто готове!

Читайте також: Листкове тісто (швидке приготування)

 

Євген Клопотенко

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Випічка з горіхами
Перекуси в школу
Горіховий пиріг – рецепти
Паляниця на Спас
Пісний пиріг з яблуками
Пиріг з яблуками від Ектора Хіменес-Браво
Кращі рецепти з яблуками на Яблучний Спас
Що приготувати на Яблучний Спас
Як приготувати морозиво вдома
Мафіни з чорницею
Що приготувати із черешні
Випічка з черешнею
Що приготувати на День матері
Десерт на День матері
Торт на День матері

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками