Листкове тісто від Євгена Клопотенко (фоторецепт)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Як приготувати листкове тісто показав і розповів переможець кулінарного шоу МастерШеф-5 Євген Клопотенко
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Вершкове масло250 г
Борошно300 г
Вода150 г
Сіль10 г
Цукор дрібка
Додати в список покупок

Як приготувати листкове тісто

Продукти для листкового тіста

1. Просіваємо борошно

2. У сотейнику з’єднуємо сіль і вершкове масло (50 г), додаємо воду. Решту масла поміщаємо в холодильник, щоб воно було холодним

3. Нагріваємо суміш на невеликому вогні, щоб масло розтопилось

Суміш не повинна бути сильно гарячою

4. З’єднуємо розтоплене масло з борошном

5. Замішуємо м’яке тісто, загортаємо його в харчову плівку і поміщаємо на 40 хвилин в морозильну камеру

6. Охолоджене тісто викладаємо на присипану борошном робочу поверхню, робимо зверху хрестоподібний надріз, розкриваємо його і розгортаємо в прямокутний пласт

7. Викладаємо на середину пласта охолоджене вершкове масло (50 г) і складаємо тісто конвертиком

8. Розкачуємо тісто в прямокутний пласт

9. Складаємо тісто конвертиком і знову розкачуємо

10. Повторюємо цю процедуру мінімум 4 рази. Потім тісто складаємо ковертиком і поміщаємо на 40 хвилин в морозильну камеру. Це необхідно, щоб вершкове масло охололо і з тістом можна було працювати далі

Щоб масло не проривало тісто, потрібно швидко і акуратно складати шари. Тісто можна охолоджувати не в морозильній камері, а в холодильнику, але тоді час охолодження збільшується до двох годин

11. Охолоджене тісто розкачуємо в прямокутний пласт, на середину викладаємо порцію охолодженого масла (50 г) і повторюємо весь процес заново. Всього робимо 4 таких етапи

Ідеальне листкове тісто розкочується і складається 1024 рази: саме стільки шарів повинен мати французький круасан

Листкове тісто готове!

Читайте також: Листкове тісто (швидке приготування)

 

Євген Клопотенко

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Випічка до Дня святого Валентина
Торт на День святого Валентина
Тістечка до Дня святого Валентина
Піца на День святого Валентина
Цікаві страви на Старий Новий рік
Тісто для вареників на кефірі
Солодкі ліниві вареники з сиром
Імбирна випічка: 3 рецепти приготування
Ліниві вареники з сиром
Солодкі вареники з сиром
Щедра кутя: 3 рецепти
Випічка на Старий Новий рік
Страви на Старий Новий рік
Післясвяткове розвантаження: ТОП-5 легких страв
Обряди та ворожіння по їжі на Старий Новий рік

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік