Круасани: покроковий рецепт

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Французька кухняДень Святого Валентина
Круасани з чашкою ароматної кави - ідеальний сніданок. А якщо приготувати їх самому, вони здаються ще смачнішими. Рецепт круасанів читайте на Smachno.ua
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Для тіста
Борошно3,75 склянки
Цукор3 ст.л.
Сіль1 ч.л.
Сухі дріжджі2 ч.л.
Молоко1,25 склянки
Вершкове масло250 г
Для глазурування
Яйце1 шт.
Молоко1 ст.л.
Додати в список покупок

Покроковий рецепт круасанів

1. У великій мисці змішуємо сухі інгредієнти, вливаємо молоко. Замішуємо тісто, викладаємо його на дошку, посипану борошном, і вимішуємо 5-10 хвилин, до еластичності. Перекладаємо в миску, накриваємо і ставимо в тепле місце, щоб тісто вдвічі збільшилося в розмірі.

2. У цей час викладаємо масло між двома листами пергаментного паперу і розгортаємо його в прямокутник товщиною 0,75 см. Отриманий прямокутник масла охолоджуємо.

3. Тісто, що підійшло, вимішуємо 1 хвилину. Виймаємо масло з холодильника.

4. На посипаній борошном поверхні розгортаємо тісто в прямокутник 45х15 см. Викладаємо масло на середину, накриваємо краями тіста, затискаючи краї. Повертаємо на 90 градусів і знову розгортаємо тісто в прямокутний пласт. Повторюємо процес розкочування тіста ще два рази.

Якщо масло стало занадто м’яке, загортаємо прямокутник тіста в плівку і охолоджуємо.

5. Розрізаємо тісто на дві частини. Розкачуємо половину тіста до товщини 0,75 см (другу половину тіста заморожуємо).
За допомогою трикутного трафарету з основою 18 см і бічними сторонами 20 см вирізаємо шість круасанів. Так само робимо з другою половиною тіста.

6. Розігріваємо духовку до температури 200 градусів. Збиваємо яйце з молоком. Змащуємо трикутники яєчною сумішшю для глазурування.

7. Скручуємо круасани рулетом, починаючи з основи. Кінчик тіста заправляємо під круасан, щоб він не розмотувався під час випічки.

8. Викладаємо круасани на деко і залишаємо на деякий час, щоб вони підійшли (вони повинні збільшитися вдвічі). Випікаємо круасани 15-20 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Подаємо з джемом.

Круасани готові!

Читайте також: Шоколадний крем Нутелла

Читайте також: Прості страви для романтичної вечері

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Гарбузовий хліб
Випічка з горіхами
Горіховий пиріг – рецепти
Паляниця на Спас
Пісний пиріг з яблуками
Пиріг з яблуками від Ектора Хіменес-Браво
Кращі рецепти з яблуками на Яблучний Спас
Що приготувати на Яблучний Спас
Мафіни з чорницею
Що приготувати із черешні
Випічка з черешнею
Що приготувати на День матері
Десерт на День матері
Торт на День матері
Рецепт смачної пасхи

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками