ІНГРЕДІЄНТИ
Для бісквітного тіста:
- Яйця – 6 шт.
- Цукор – 1 ст.
- Борошно – 1 ст.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Вершкове масло (для змазування форми) – 50 г
- Крохмаль – 1 ч. л.
Для шоколадної глазурі:
- Чорний шоколад – 100 г
- Білий шоколад – за смаком
- Молоко тепле – 3 ст. л.
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ БІСКВІТУ
Крок 1. Змащуємо форму для випічки. Духовку розігріваємо до 180 градусів
Крок 2. Ділимо яйця на жовтки й білки. Білки ставимо в холодильник, жовтки збиваємо з 0,5 ст. цукру (на водяній бані) до стану білої маси
Крок 3. Борошно, розпушувач, крохмаль просіюємо в одну ємність
Крок 4. Білки збиваємо в міцну піну, додаючи в процесі 0,5 ст. цукру. До жовтків поступово додаємо борошняну суміш і частинами збиті білки
Крок 5. Ретельно і акуратно перемішуємо бісквітне тісто
Крок 6. Виливаємо готове тісто в форму і випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 20-25 хвилин. Виймаємо з форми, даємо охолонути
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ ГЛАЗУРІ
Крок 1. Щоб приготувати шоколадну глазур, подрібнюємо плитку шоколаду і розтоплюємо на водяній бані (так, щоб миска з шоколадом не торкалась води). Додаємо 3 ст. л. теплого молока. Все перемішуємо, доводячи до однорідного стану
Крок 2. Прикрашаємо бісквіт шоколадною глазур’ю з чорного шоколаду і стружкою білого шоколаду
ГОТУЄМО З НАМИ
Як зробити звичайний бісквіт: 3 простих рецепта
Як приготувати бісквит. Відеорецепт. Частина 1
Як приготувати бісквит. Відеорецепт. Частина 2