Приготування вершкового сиру
- Сметану змішуємо з закваскою і виливаємо на друшляк, застелений марлею.
- Ми залишаємо на ніч, щоб стекла сироватка.
- На наступний день ставимо сир під гніт, щоб прибрати рідину.
Приготування коржа для чізкейку
- Цукрову пудру змішуємо з борошном.
- Масло (холодне) нарізаємо брусочками і викладаємо в борошно з пудрою.
- Холодними руками (їх можна охолодити в мисці з льодом) розминаємо масло з сухими інгредієнтами до отримання олійно-борошняної крихти.
- Тісто викладаємо у форму для запікання, формуючи тонкий корж з бортиками.
- Розміщуємо форму в розігріту до 150 ° С духовку на 20 хвилин. Готовий корж охолоджуємо.
Начинку приготувати так для чізкейку
- Персики очищаємо від шкірки, видаляємо кісточки й нарізаємо кубиками.
- Крохмаль розводимо у воді.
- Сир (без зайвої рідини і кімнатної температури) збиваємо з цукровою пудрою.
- Додаємо вершковий сир, цедру, яйця, розведений крохмаль і ванільний цукор.
- Поділяємо навпіл вийшла начинку і в одну частину додаємо какао.
Приготування чізкейку
- Стінки форми і корж змащуємо розтопленим вершковим маслом.
- На корж викладаємо невелику кількістю білої начинки, розподіляємо її рівним шаром і покриваємо шматочками персиків.
- На персики викладаємо чотири гірки з начинки білого кольору.
- Між ними наливаємо начинку з додаванням какао. Акуратно змішуємо обидва види начинки, щоб вийшов мармуровий візерунок.
Розміщуємо чізкейк в розігріту до 150 ° С духовку на 60 хвилин. Потім, не відкриваючи духовки і не виймаючи з неї пиріг, охолоджуємо чізкейк протягом години.
Тонкощі приготування чізкейку
- Базова кількість масла в рецепті – 100 г. Але в залежності від борошна, кількість масла можна збільшити: тісто має злегка прилипати до рук.