Як приготувати тістечка до Дня святого Валентина
- Готуємо тісто. Яйця збиваємо з цукром і ставимо їх на парову баню. Додаємо порізане кубиками вершкове масло кімнатної температури та перемішуємо. Додаємо джем і перемішуємо. Додаємо соду та знову перемішуємо.
- Знімаємо суміш з парової бані. У тісто додаємо половину борошна, какао та перемішуємо. Додаємо борошно та вимішуємо тісто до консистенції щербета. Залишаємо на 5 хвилин.
- Розкачуємо тісто в ковбаску та розрізаємо на 9 частин. Розкачуємо кожну в корж товщиною 2,5-3 мм.
- Випікаємо коржі по 4 хвилини при температурі 200 ° C. Обрізаємо нерівні краї коржів і охолоджуємо їх до кімнатної температури.
- Готуємо крем. Відціджуємо сметану від сироватки протягом 1 години. Змішуємо цукрову пудру, ванільний цукор, лимонну кислоту та крохмаль.
- Додаємо суміш до йогурту та збиваємо міксером протягом 1 хвилини. Змішуємо зі сметаною, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник до формування тістечок.
- Готуємо просочення. Заварюємо каву, охолоджуємо і проціджуємо. Додаємо до кави сік апельсина, ром і перемішуємо.
- Готуємо глазур. Желатин розчиняємо у воді кімнатної температури і залишаємо на 10-15 хвилин. Какао розчиняємо у воді. У сотейнику змішуємо вершки і воду з какао, додаємо цукор і перемішуємо.
- Гріємо суміш, поки не піде пар, а потім знімаємо з вогню. Додаємо желатин, перемішуємо і охолоджуємо до температури тіла.
- Дошку застилаємо пергаментом і змащуємо шаром крему товщиною 1 мм. Кладемо корж і просочуємо його. Наносимо шар крему товщиною 5 мм. Таким чином формуємо весь десерт. Верхній корж кремом не змащуємо.
- Ставимо десерт в холодильник на 1,5 години.
- Потім заливаємо його глазур’ю і залишаємо при кімнатній температурі на 1 годину. Розрізаємо пласт на тістечка і прикрашаємо шоколадними листям.
ГОТУЄМО З НАМИ
Київське тістечко – рецепт