Мафіни з черешнею
Інгредієнти:
- борошно пшеничне – 300 г;
- цукор – 150 г;
- яйця – 3 шт .;
- масло вершкове – 150 г;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- черешня – 150 г;
- олія – 3 ст. л.;
- вода – 6 ст. л.;
- цукрова пудра – 20 г.
Спосіб приготування
- Збиваємо цукор, вершкове масло та олію.
- Додаємо курячі яйця, воду та знову збиваємо.
- Просіваємо в тісто пшеничне борошно з розпушувачем, перемішуємо.
- Черешню очищуємо від гілочок і кісточок, вимиваємо. Висушуємо на серветці та додаємо в тісто.
- Перемішуємо лопаткою.
- Змащуємо формочки маслом.
- Розкладаємо тісто по формах.
- Випікаємо в попередньо розігрітій до 200 º С духовці 12-15 хвилин.
Чізкейк з черешнею
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно – 250 г;
- масло вершкове – 125 г;
- цукор – 100 г;
- жовтки – 2 шт.;
- крижана вода – 1-2 ст. л.
Для начинки:
- черешня – 300 г;
- кисломолочний сир – 400-500 г;
- апельсинова цедра – 1 ст. л.;
- яйця – 2 шт.;
- цукор – 2 ст. л.
Спосіб приготування
- Просіваємо борошно, додаємо цукор, нарізане шматочками вершкове масло. Перетираємо суміш до стану хлібних крихт. Додаємо жовтки та за необхідністю крижану воду. Замішуємо еластичне тісто. Накриваємо серветкою і кладемо в холодильник на 1 годину.
- Готуємо начинку. Збиваємо кисломолочний сир, цукор, яйця, апельсинову цедру.
- 6 форм для тарталеток середнього розміру змащуємо маслом. Тісто розділяємо на 6 частин, тонко розкачуємо та викладаємо в формочки. На тісто викладаємо по 2 ст. л.начинки. Із черешні видаляємо кісточки, викладаємо черешню у начинку.
- Ставимо заготовки в розігріту до 200 градусів духовку, витримуємо 10 хвилин і зменшуємо жар до 160 градусів. Готуємо ще 20-30 хвилин.
- Дістаємо чізкейки з духовки, витягаємо з формочок, охолоджуємо.