Сент Оноре — рецепт

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертыФранцузская кухня
Торт Сент Оноре — класичний французький десерт з профітролями, названий на честь святого Оноре. Секрет правильно приготованого торта криється у двох складових: у кремовій начинці, яка повинна вийти дуже ніжною, і в тісті, яке повинно бути певної консистенції
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Для пісочного тіста:
Вершкове масло100 г
Борошно200 г
Яйця1 шт.
Цукор1 ч. л.
Сіль дрібка
Для заварного тіста:
Вершкове масло50 г
Вода125 мл
Яйця2 шт.
Борошно80 г
Сіль дрібка
Для крему:
Молоко250 мл
Цукор100 г
Яйця4 шт.
Борошно25 г
Желатин10 г
Ром2 ст. л.
Ваніль1 г
Для карамелі:
Цукор100 г
Вода2-4 ст. л.
Додати в список покупок

Як приготувати торт Сент Оноре

  1. Готуємо пісочне тісто. Просіваємо борошно, додаємо дрібку солі, цукор, кладемо холодне, порізане на шматочки масло. Рубаємо в крихту.
  2. Робимо поглиблення і кладемо яйце (додаємо 1-2 ст. л. холодної води за потреби). Замішуємо тісто. Ставимо в холодильник на 30 хвилин.
  3. Готуємо заварне тісто. У киплячу воду кладемо масло та чекаємо, поки воно розтане.
  4. Додаємо просіяне борошно. Ретельно перемішуємо. Заварюємо 1-2 хвилини. Даємо масі трохи охолонути, щоб яйця не згорнулися (5-10 хвилин).
  5. Вводимо яйця по одному, після кожного гарненько вимішуємо міксером.
  6. Пісочне тісто розкачуємо. Вирізаємо по формі.
  7. Зверху викладаємо кондитерським шприцом заварне тісто колами. Поруч робимо маленькі профітролі. Випікаємо в духовці при 180 градусах 40-50 хвилин.
  8. Готуємо крем. Жовтки (4 шт.), цукор і сіль гарненько збиваємо. Додаємо борошно, перемішуємо до однорідності.
  9. У тепле молоко вводимо суміш і варимо на повільному вогні, постійно помішуючи до загустіння. Додаємо ваніль і ром. Охолоджуємо.
  10. Білки (4 шт.) збиваємо з дрібкою солі до стійких піків і обережно зверху до низу перемішуємо з охолодженою заварною масою (масу додаємо в 3 прийоми). Додаємо желатин. Розводимо за інструкцією на упаковці. Перемішуємо.
  11. Готуємо карамель. Насипаємо цукор у сотейник, заливаємо водою. Доводимо до кипіння і знімаємо піну. Варимо до світло-бурштинового кольору. Знімаємо сотейник з вогню і ставимо в миску з холодною водою.
  12. Після повного охолодження, наповнюємо кола на нашій основі кремом за допомогою кондитерського мішка зі спеціальною насадкою. Профітролі начиняємо кремом.
  13. Профітролі обережно вмочуємо в карамель і викладаємо поверх основи. Серединку прикрашаємо кремом. Відправляємо в холодильник на кілька годин.

ГОТУЄМО З НАМИ
Любов француженок: 5 рецептів тортів-суфле

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бюджетна паска на смальці
Дарницька паска на згущеному молоці
Грузинська паска
Паска, що довго не черствіє
Апельсинова паска від Михальченко Марії
Паска з нутеллою від Лізи Глинської
Бабусина паска від Лізи Глинської
Закарпатська паска від Лілії Цвіт
Сирна паска на заварному кремі від Марії Михальченко
Італійська паска панеттоне від Євгена Клопотенка
Сирна паска від Ярославського Володимира
Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенка
Домашня паска: класичний рецепт від Євгена Клопотенка
Веганська паска без глютену
Паска з цукатами


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці