Як приготувати шарлотку із чорної смородини
- Кілька яєць розбиваємо та виливаємо в окрему ємність, після чого додаємо цукор та збиваємо. Можна використовувати як звичайний ручний вінчик, так і скористатися комбайном або міксером.
- Потім у збиту яєчно-цукрову масу всипаємо борошно, ванільний цукор. Сюди ж додаємо соду та сіль. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо. У результаті має вийти абсолютно рівномірне тісто.
- Даємо тісту трохи настоятися.
- Тим часом готуємо духовку та деко. Духову шафу прогріваємо до 180 ° С. Використовуємо для цього режим «випічка». Деко застилаємо пергаментним папером.
Деко можна посипати панірувальними сухарями, щоб пиріг не пригорів
- Викладаємо тісто на деко. Додаємо заморожену або свіжу смородину.
- Час приготування у середньому становить 35-40 хвилин. Перевірити готовність шарлотки із чорної смородини досить просто. Для цього слід використати традиційний прийом із сірником або зубочисткою.
- Даємо охолонути готовому пирогу. Потім обережно виймаємо його із дека. Нарізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу.