Як приготувати імбирні пряники для розпису
- Масло потрібно попередньо дістати з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.
- Борошно просіваємо та додаємо в нього соду, корицю, імбир і мускатний горіх. Перемішуємо вінчиком до однорідності.
Для того, щоб випічка була більш темного кольору, додайте 1 ч. л. какао-порошку
- У чашу міксера всипаємо цукор і додаємо розм’якшене масло. Спочатку їх просто змішуємо, а потім починаємо збивати близько 2 хвилин, поки маса не стане трохи світлішою.
- У пишну масу додаємо 1 яйце та продовжуємо все збивати. На це піде ще 2-3 хвилини. Далі додаємо мед і гарненько розмішуємо.
- Всипаємо борошно зі спеціями: додаємо по 2 ст. л борошна зі спеціями та перемішуємо.
- Викладаємо тісто на поверхню, присипану борошном. Продовжуємо його замішувати.
- Перекладаємо тісто в пакет або обмотуємо харчовою плівкою. Відправляємо тісто в холодильник на кілька годин, а краще на ніч.
- Тепер готуємо формочки або малюємо потрібні картинки на аркуші паперу та вирізаємо їх.
- Робочу поверхню посипаємо борошном, викладаємо на неї шматочок тіста. Розкачуємо тісто рівним шаром.
- Прикладаємо до тіста формочки або паперові заготовки на невеликій відстані один від одного.
- Ніж присипаємо борошном і обережно вирізаємо тісто навколо форм, отримуючи необхідні фігури.
- Деко застилаємо пергаментом. Переносимо фігурки на деко, але дуже обережно, щоб не деформувати. Вони повинні бути на невеликій відстані один від одного.
- Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів 6-7 хвилин (до зарум’янювання). Важливо їх не пересушити!