Японський бавовняний бісквіт

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиЯпонська кухняДень народження
Ніжний, пишний, м'який і пухнастий «бісквітний» пиріг, який не даремно називають бавовняним - справжнє задоволення для гурманів!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Крем-сир (Філадельфія, Маскарпоне)300 г
Молоко180 г
Вершкове масло70 г
Цукор140 г
Яйця6 шт
Борошно60 г
Крохмаль кукурудзяний20 г
Ванільний екстракт1 ч.л.
Додати в список покупок

Готуємо форму

Щоб пиріг вийшов пишним, важливо, щоб тісто не витекло з форми. До того ж, японський бавовняний бісквіт випікають на пару, тому знадобиться деко для води.

  1. Беремо роз’ємну форму та добре обмотуємо її фольгою з зовнішнього боку. Важливо, щоб вода при випаровуванні не затекла всередину.
  2. У внутрішню сторону кладемо папір для випічки в кілька шарів і залишаємо високі бортики (10-15 см), так як пиріг сильно підніметься під час випікання.

Готуємо тісто

  1. Крем-сир змішуємо з молоком і ретельно збиваємо вінчиком або міксером.

    Якщо крем-сир розходиться погано, можна злегка прогріти масу в мікрохвильовій печі або на водяній бані

  2. Додаємо розтоплене вершкове масло.
  3. Готуємо яєчну суміш: відокремлюємо білки від жовтків, до жовтків додаємо цукор і ванільний екстракт. Збиваємо жовтки з цукром до пишності.

    Яйця повинні бути кімнатної температури

  4. Акуратно змішуємо жовтки з сирною основою до однорідності і додаємо просіяне з крохмалем борошно. Злегка збиваємо масу міксером.
  5. Білки збиваємо в м’яку піну і потроху всипаємо цукор.
  6. За допомогою лопатки, акуратно, вводимо білки в жовтки так, щоб зберегти легкість тіста. для цього вводимо все не відразу, а за 3-4 прийоми.
  7. Ніжне й пишне тісто викладаємо в підготовлену форму.

Ставимо пиріг в духовку

У деко наливаємо води на 1,5 см. Ставимо його в розігріту до 160 ° С духовку й залишаємо на пару хвилин. Коли духовка розігріється, виймаємо гаряче декоі ставимо в центр щільно обмотану фольгою форму з тістом. Ставимо деко на нижню полицю духовки.

Випікаємо пиріг 30 хвилин, вимикаємо духовку і залишаємо його ще на годину, не відкриваючи дверцята.

Якщо верх потріскався – значить, духовка була дуже гарячою або ви поставили пиріг занадто високо. На смак це не впливає

Виймаємо японський бісквіт й охолоджуємо до кімнатної температури. Далі ставимо його в холодильник на 4 години — гарячим і навіть теплим пиріг їсти не можна, на смак він буде схожий на солодкий омлет. Саме в холодильнику бісквіт стане смачним і збереже свою ніжну текстуру.

Японський бавовняний пиріг готовий! Подаємо його з ягідним соусом.

ГОТУЄМО З НАМИ
Бісквіт класичний

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Що приготувати із черешні
Випічка з черешнею
Що приготувати на День матері
Десерт на День матері
Торт на День матері
Рецепт смачної пасхи
Швидка пасха
Пиріг на 8 березня
Випічка до Дня святого Валентина
Торт на День святого Валентина
Тістечка до Дня святого Валентина
Піца на День святого Валентина
Солодкі ліниві вареники з сиром
Імбирна випічка: 3 рецепти приготування
Ліниві вареники з сиром

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік