Що приготувати з продуктів, що залишилися після свят

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
День народження
Часто після свят залишається їжа, яку і є вже не під силу і викинути шкода. Виявляється, залишків можна приготувати дуже смачні страви
Зберегти в кулінарну книгу

Що приготувати з залишків їжі після свят?

Піца

Класичний спосіб прилаштування ковбаси та сиру — піца. Вона швидко готується, виходить завжди смачно і поїдається із задоволенням. Крім ковбаси, в піцу можна покласти також залишки грибів, солоних огірочків, м’яса, маслин і всього, на що вистачить фантазії.

Читайте також: Піца на пательні за 10 хвилин

Суп

Залишки ковбаси можна використати для приготування супів: солянки, журека, квасолевого супу. А можна приготувати з них бігос чи паелью.

Суп також можна зварити з залишків копченої риби.

Салат

У салат можна прилаштувати все те ж: шинку, оливки, сир і навіть макарони, картоплю та яйця.

Випічка

Залишки ковбаси, сира та навіть капусти можна запекти в солоних мафінах, пирогах та пиріжках. Картопляне пюре підійде для приготування запіканок, пирогів, зраз, крокетів, лінивих вареників та навіть пампухів.

Читайте також: Капустяний пиріг в мультиварці

Рагу

З залишків зеленого горошка та кукурузди можна приготувати мексиканське рагу.

Ролли

Майже будь-які продукти можна завернути в ролли: японські спрінг-ролли з рисовим папером або ролли з лаваша.

Макарони по-флотськи

Залишки запеченої курки можна пустити в макарони по-флотськи: для цього куряче м’ясо перебивається в блендері або пропускається через м’ясорубку і обсмажується разом з нарізаною цибулею. Окремо відварюються макарони. В кінці готові макарони з’єднуються з куркою і цибулею. Швидко і дуже смачно!

Закуски

Оселедець, що залиився, можна перебити в блендері з вершковим маслом і потім використовувати, як намазки для бутербродів.

Читайте також: Форшмак з сиром

Дуже прости рецепт тіста для піцци

Складові

  • Борошно — 1  склянка
  • Олія — 2  ст.л.
  • Лимонний сік чи оцет — 1  ч.л.
  • Тепла вода — 70  мл
  • Сода — 0.25  ч.л.
  • Сіль — 0.25  ч.л.

Спосіб приготування

  1. Соду гасимо оцтом або лимонним соком.
  2. У миску просіваємо борошно.
  3. Додаємо воду, соду, сіль і масло.
  4. Замішуємо м’яке тісто, загортаємо в харчову плівку і відправляємо на 30 хвилин в холодильник.

Читайте також: Якого числа Великдень 2018

 

Пиріжки з картопляного пюре

Складові

  • Картопляне пюре – 400 г
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Капуста тушкована для начинки

Спосіб приготування

У картопляне пюре додаємо трохи борошна і замішуємо не надто густе тісто. Змочуємо руки водою, щоб тісто не прилипало до рук, беремо невелику порцію тіста, скачуємо її в кульку, а потім здавлюємо, щоб вийшов коржик.

Кладемо на середину коржики начинку, з’єднуємо і скріплюємо краї.

Обсмажуємо пиріжки в розігрітій олії з двох боків до рум’яної скоринки.

Читайте також: Вареники ліниві по-польськи (фото)

Паштет з м’яса птиці

Складові

  • Готове куряче або гусяче м’ясо
  • Мариновані огірки
  • Варене яйце
  • Смажена цибуля
  • Волоський горіх
  • Часник

Спосіб приготування

М’ясо птиці перебиваємо в блендері разом зі смаженою цибулею, часником і маринованими огірками. Додаємо варене яйце та волоські горіхи. Перебиваємо в однорідну масу, а потім за смаком солимо і перчимо.

З інгредієнтами можна експериментувати. Наприклад, додати тільки смажену цибулю, а часник не додавати і навпаки, не класти волоські горіхи. Також можна додати в паштет трохи розтопленого вершкового масла і т.д. З куркою добре поєднуються і грибочки.

Коржі по-венесуельські з консервованої кукурудзи

Складові

  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Тертий сир (краще суміш сирів) – за смаком
  • Кукурудза консервована – за смаком
  • Гострий перець мелений – за смаком

Для начинки:

  • Суміш свіжої зелені
  • Сметана

Спосіб приготування

Змішуємо яйце, борошно і сметану. Додаємо тертий сир і подрібнену в блендері кукурудзу. За смаком солимо і перчимо. Тісто має вийти тугим і добре піддаватися формуванню.

У сковороді розігріваємо олію. З тіста формуємо невеликі коржі товщиною 1-1,5 см і обсмажуємо в маслі з двох боків до рум’яної скоринки.

Коржі можна обваляти в паніровочних сухарях

Для начинки зелень дрібно рубаємо та змішуємо зі сметаною – повинна вийти суміш, яка не розтікається, а тримає форму.

Готові коржі розрізаємо вздовж на дві частини, змащуємо начинкою і склеюємо обидві частини разом. До коржиків можна подати чай або каву.

Начинку для цих коржів можна використовувати будь-яку: м’ясну, грибну, овочеву, сирну.

Пиріг зі смаженої риби

Складові

  • Борошно – 1 склянка
  • Масло вершкове – 100 г
  • Сода (гашена оцтом) – 0,5 ч.л.
  • Сметана – 3 ст.л.

Для начинки:

  • Сметана — 3 ст.л.
  • Яйця — 3 шт.
  • Смажена риба
  • Цибуля
  • Сіль
  • Спеції

Спосіб приготування

  1. Холодне масло натираємо на крупній тертці та з’єднуємо з борошном. Перетираємо до крихти, додаємо соду та сметану. Замішуємо м’яке тісто, загортаємо в харчову плівку та залишаємл на годину в холодному місці.
  2. Рибу очищаємо від кісток і розбираємо на волокна. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на олії до золотистого кольору. Змішуємо разом всі інгредієнти для начинки.
  3. Тісто розгортаємо, викладаємо в змащену маслом форму, формуючи дно та бортики пирога. Обрізаємо зайве тісто. Викладаємо начинку.
  4. З обрізків тіста формуємо верхню частину пирога: її можна зробити суцільною або зробити з тіста решітку. Якщо ви робите верхню частину закритою, то зробіть всередині тіста невеликий отвір для виходу пари.

Випікаємо пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці, поки він не підрум’яниться.

Читайте також: Суп з копченої риби (фото)

Салат з курячої грудинки з сиром

Складові

  • Куряча грудка, варена – 1 шт.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Сметана
  • Сир
  • Зелень

Спосіб приготування

Всі складові дрібно нарізаємо, зелень дрібно рубаємо. Змішуємо все та заправляємо салат сметаною, солимо та додаємо перець до смаку. Перед подачою салат можна посипати сухариками.

Читайте також: Паска в хлібопічці

Манний пудинг з сухофруктами з узвару

Складові

  • Манна крупа – 100 г
  • Молоко – 500 мл
  • Масло вершкове – 100 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Сухофрукти з компоту – 100 г
  • Цукор

Спосіб приготування

Молоко доводимо до кипіння, додаємо вершкове масло та всипаємо манну крупу. Варимо на слабкому вогні, а потім додаємо цукор і яєчні жовтки.

Сухофрукти відкидаємо на сито і даємо стекти всій рідини. Перебиваємо сухофрукти в блендері. Додаємо сухофрукти до манної каші.

Збиваємо білки та акуратно вводимо їх в манну масу. Розкладаємо пудинг по формах і запікаємо в духовці.

Готовий пудинг охолоджуємо. Перед подачею поливаємо топінгом.

Читайте також: Манна каша шарами

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Закуски на Новий рік 2019 з грибами
Торт Новорічні куранти
Гедза — рецепт японських пельменів
Емпанадас
3 небанальних рецепти новорічних салатів
Рецепти салатів на Новий рік 2019
Птиця на Новий рік: рецепти запеченої курки, качки та індички
Рецепт імбирних пряників для розпису
Новорічне печиво з передбаченнями
Соус Бер Руж
Бланкет — рецепт
Рецепт миколайчиків — пряників на День Святого Миколая
Печиво до Дня Святого Миколая (Все буде добре) (відеорецепт)
Пеппаркакор — печиво до дня Святого Миколая від Лізи Глинської (Все буде добре) (відео)
Зустрічаємо святого Миколая: 5 десертів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепты салатов на новый год 2019, какой салат приготовить на новый год 2019, рецепты новогодних салатов 2019, салат желтая свинка, салат гнездо глухаря, салат с сухариками королевский, салат с ананасами курицей и грибами, салат из кальмаров
Рецепти салатів на Новий рік 2019
рецепт салата грибная поляна с корейской морковкой, рецепт приготовления салата грибная поляна с корейской морковкой, как приготовить салат грибная поляна с корейской морковкой, состав салата грибная поляна с корейской морковкой, как приготовить салат грибная поляна с корейской морковкой
Грибна поляна: 5 рецептів салату