Що приготувати на дитячий день народження: оригінальні та смачні страви

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиДитяче харчуванняДень народження
Для дитини день народження - одна з найбільш очікуваних подій. Як зробити це свято для свого чада незабутнім? Пропонуємо рецепти оригінальний, гарних та смачних страв на день народження дитини
Зберегти в кулінарну книгу

Бутерброд «Кораблик»

Інгредієнти

  • Пшеничний хліб – 1 шматок
  • Сир – 10 г
  • Шинка – 10 г
  • Вершкове масло – 5 г

Спосіб приготування

Зі шматочка білого хліба вирізаємо ромбики, змащуємо їх вершковим маслом і покриваємо шматочками сиру (теж у вигляді ромбів).

На зубочистку наколюємо шинку так, щоб вийшла імітація вітрила, і встановлюємо її в середину «човника».

Бутерброд «Дерево»

Інгредієнти

  • Житній хліб – 1 скибочка
  • Сметана – 1 ч. Л.
  • Зелень кропу (нарізана) – 0,5 ч. Л.
  • Свіжий огірок – 1 шт.
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування

Хліб нарізаємо невеликими трикутниками.

Сметану змішуємо з кропом, солимо і намазуємо на хліб.

Огірок нарізаємо соломкою і викладаємо на бутерброд у вигляді ялинки. Стовбур «ялинки» робимо зі шматочка хліба, вирізаного у вигляді соломки.

«Порося» з яєць

Інгредієнти

  • Яйце (варене) – 1 шт.
  • Морква (варена) – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – за смаком
  • Журавлина – 2 шт.
  • Майонез – за смаком
  • Зелень – за смаком

Спосіб приготування

Яйце очищаємо і зрізаємо з гострого боку кінчик. На це місце пристосовуємо шматочок моркви – це п’ятачок.

Зрізаний білок розрізаємо на дві частини і робимо «вушка», з журавлини – очі, а з кружечка цибулі – хвостик. Викладаємо «порося» на тарілку з майонезом і посипаємо навколо зеленню.

Салат «Курочка-ряба»

Інгредієнти

  • Куряче м’ясо (відварене) – 250 г
  • Яйця (варені) – 5 шт.
  • Печериці – 150 г
  • Ріпчаста цибуля (середня) – 1 шт.
  • Сметана – 4 ст. ложки
  • Буряк – за смаком
  • Рослинна олія – ​​за смаком
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування

Гриби і цибулю очищаємо, нарізаємо і обсмажуємо на рослинній олії.

Яйця (4 шт.) Очищаємо від шкаралупи і подрібнюємо. Куряче м’ясо нарізаємо кубиками і змішуємо з яйцями, грибами і цибулею. Заправляємо салат сметаною, додаємо сіль і перемішуємо.

Викладаємо салат гіркою в салатницю, зверху пристроюємо очищене яйце з «гребінцем» з буряка.

Тефтелі «Крабики»

Інгредієнти

  • Судак (філе) – 400 г
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Пшеничний хліб (без скоринки) – за смаком
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 4 ст. ложки
  • Томатна паста – 3 ст. ложки
  • Вершкове масло – 1 ст. ложка
  • Морква (варена) – 3 шт.
  • Приправа «Хмелі-сунелі» – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Маслини (чорні) – за смаком

Спосіб приготування

Лук очищаємо і крупно нарізаємо. Хліб розмочуємо в молоці.

Рибне філе пропускаємо через м’ясорубку разом з цибулею і хлібом, додаємо збите яйце, хмелі-сунелі, сіль, перець і ретельно перемішуємо. З отримав фаршу формуємо тюфтельки і викладаємо їх у вогнетривку форму, змащену маслом. Зверху поливаємо їх томатною пастою і ставимо в розігріту до 180 ° С духовку на 20-25 хвилин.

Готові тюфтельки викладаємо на картопляне пюре, пристроюємо до них ніжки з моркви, нарізаної соломкою. Очки крабів робимо з маслин, розрізаних навпіл.

Фрукти на шпажках

Інгредієнти

  • Консервовані фрукти (ананас, черешні і т.д.) – 100 г
  • Яблуко – 1 шт.
  • Персики – 100 г
  • Груші – 50 г

Спосіб приготування

Свіжі фрукти промиваємо, видаляємо насіння і нарізаємо великими кубиками.

Консервовані фрукти також нарізаємо кубиками і нанизуємо їх упереміж зі свіжими фруктами на шпажки. Шпажки встромляє в яблуко і подаємо.

Горіхове печиво

Інгредієнти

  • Горіхи – 200 г
  • Цукрова пудра – 150 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Пшеничне борошно – 50 г

Спосіб приготування

Горіхи пропускаємо через м’ясорубку.

Жовтки розтираємо з цукром і змішуємо з горіхами. Білок збиваємо в піну і додаємо до жовтків і горіхів. Туди ж кладемо борошно і все ретельно перемішуємо.

Тісто розгортаємо на мокрій дошці у вигляді «ковбаски», нарізаємо скибочками і випікаємо в розігрітій духовці до готовності.

Крем шоколадний

Інгредієнти

Вершки густі – 250 г
Цукрова пудра – 90 г
Желатин – 10 г
Какао-порошок – 50 г

Спосіб приготування

Желатин замочуємо в холодній воді на 20-25 хвилин, а потім розчиняємо його в 3 ст. ложках окропу.

Каструлю ставимо в холодну воду, вливаємо в неї вершки і збиваємо їх до утворення густої піни. Поступово, не перестаючи помішувати, вводимо в них цукрову пудру і какао-порошок. Потім в масу вливаємо, помішуючи, тонкою цівкою желатин.

Готовий крем викладаємо в креманки і охолоджуємо.

Торт «Ласунка»

Інгредієнти

  • Ряжанка – 0,5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 50 г
  • Борошно – 100 г
  • Сода – 0,5 ч. ложки
  • Оцет – 1 ст. ложка
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Мелені сухарі – за смаком
  • Рослинна олія – ​​за смаком
  • Варення – 200 г
  • Вершкове морозиво – 5 порцій
  • Гарбузове насіння без лушпиння (смажені) – 1 стакан

Спосіб приготування

Соду гасимо оцтом і змішуємо з ряжанкою, яйцем, цукром, борошном і частиною ванільного цукру. Тісто добре вимішуємо і ділимо на три частини. Розкачуємо з них коржі. Деко змащуємо маслом, посипаємо меленими сухарями і випікаємо коржі в гарячій духовці до готовності.

Поки коржі готуються, духовку відкривати не можна!

 

Готові коржі виймаємо з духовки і даємо охолонути. Для крему вершкове морозиво (без стаканчиків) відправляємо в каструлю та варимо протягом 30 хвилин на слабкому вогні. Потім два нижніх коржа змащуємо варенням, а верхній корж – вершковим кремом і посипаємо товченим гарбузовим насінням

Молочний коктейль

Інгредієнти

  • Молоко – 1 л
  • Цукор – 1,5 склянки
  • Мелена кава – 4 ч. ложки
  • Яйця – 3 шт.
  • Фруктовий сироп – 10 ч. ложок
  • Вода кип’ячена – 1 л
  • Колотий лід (дрібний) – 10 ст. ложок

Спосіб приготування

Яйця збиваємо. Воду змішуємо з молоком, цукром, кавою, сиропом, льодом і збитими яйцями. Збиваємо масу блендером або міксером, розливаємо у високі склянки і подаємо.

Напій «Солодкий оранж»

Інгредієнти

  • Апельсини – 3 шт.
  • Вода – 3 л
  • Цукор – 400 г

Спосіб приготування

Апельсини нарізаємо, ретельно вибираючи кісточки, заливаємо водою, додаємо цукор і доводимо до кипіння. Після того, як напій закипить, вимикаємо вогонь і даємо йому настоятися протягом 5-6 годин. Потім проціджуємо: спочатку через друшляк, а потім через подвійну марлю. Готовий напій наливаємо в глечик і охолоджуємо.

Читайте також: Закуски на день народження: 8 незвичних рецептів

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Медові млинці
Рагу з грибами
Їжа в школу
Що приготувати школяреві в школу на обід
Перекуси в школу
Ланч-бокс: ідеї
Що готувати на Горіховий Спас
Горіховий Спас – рецепти
Маковей рецепти – що приготувати
Коржі на Маковея – кращі рецепти
Що приготувати на Медовий Спас
7 смачних історій для пікніка з гірчицею Торчин
Як приготувати морозиво вдома
Харчування у Петрів піст 2019
Що можна і що заборонено їсти в Петрів піст


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці