Овочі на грилі
Складові
- Баклажани – 3 шт.
- Солодкий перець – 5 шт.
- Помідори – 5 шт.
- Печериці – 300 г
- Сіль, перець, спеції – за смаком
Як приготувати овочі на грилі
Перець очищаємо від насіння і розрізаємо навпіл.
Якщо перець дуже великий, тоді ріжемо на кілька частин.
Баклажани миємо, обсушуємо і нарізаємо тонкими пластинками. Помідори і гриби миємо й розрізаємо навпіл.
Готуємо маринад: змішуємо сіль, оцет, оливкову олію, запашний перець і спеції. Маринуємо овочі, накриваємо кришкою і залишаємо на годину в прохолодному місці.
Чим довше овочі постоять, просочуючись маринадом, тим вони будуть соковитішими, смачнішими й ароматними.
Викладаємо овочі на решітку і відправляємо на мангал. Перевертаємо решітку через 5-7 хвилин.
Читайте також: Рецепти для пікніка
Брускетта з помідорами і сиром гриль
Складові
- Білий хліб – 200 г
- Помідори – 5 шт
- Бринза – 150 г
- Оливкова олія – 3 ст.л.
Як приготувати брускетту з помідорами та сиром
Помідори нарізаємо кільцями.
Бринзу нарізаємо шматочками рівними розміру хліба. Товщина кожного шматочка близько 0,5 см.
Якщо бринза занадто солона, замочіть її у воді на 30-40 хвилин. Дістаньте сир з води і залиште на решітці, щоб зтекла зайва волога.
На пательні гриль розігріваємо оливкову олію і починаємо обсмажувати всі інгредієнти. Першим викладаємо білий хліб, обсмажуємо з двох сторін по дві хвилини. Хліб повинен підсохнути і зарум’янитися.
Обсмажуємо з двох сторін сир і помідори. Підсмажений хліб скроплюємо оливковою олією, викладаємо сир і помідори.
Картопля на грилі
Складові
- Картопля – 5 шт
- Рослинна олія – 4 ст.л.
- Сіль, перець – за смаком
- Мелений сушений часник – за смаком
Як приготувати картоплю на грилі
Щоб прискорити процес, можна спочатку злегка відварити картоплю до напівготовності й потім підсмажити на грилі.
Читайте також:
Смачні салати до шашлика: ТОП 3 рецепта