Прості закуски до шашлику: ТОП-3 рецепта


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 1 разів



На пікнік, крім салатів і шашлику, можна приготувати прості та смачні закуски. Рецепти закусок до шашлику читайте на Smachno.ua

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Овочі на грилі

Складові

  • Баклажани – 3 шт.
  • Солодкий перець – 5 шт.
  • Помідори – 5 шт.
  • Печериці – 300 г
  • Сіль, перець, спеції – за смаком

Як приготувати овочі на грилі

Перець очищаємо від насіння і розрізаємо навпіл.

Якщо перець дуже великий, тоді ріжемо на кілька частин.

Баклажани миємо, обсушуємо і нарізаємо тонкими пластинками. Помідори і гриби миємо й розрізаємо навпіл.

Готуємо маринад: змішуємо сіль, оцет, оливкову олію, запашний перець і спеції. Маринуємо овочі, накриваємо кришкою і залишаємо на годину в прохолодному місці.

Чим довше овочі постоять, просочуючись маринадом, тим вони будуть соковитішими, смачнішими й ароматними.

Викладаємо овочі на решітку і відправляємо на мангал. Перевертаємо решітку через 5-7 хвилин.

Читайте також: Рецепти для пікніка

Брускетта з помідорами і сиром гриль

Складові

  • Білий хліб – 200 г
  • Помідори – 5 шт
  • Бринза – 150 г
  • Оливкова олія – 3 ст.л.

Як приготувати брускетту з помідорами та сиром

Помідори нарізаємо кільцями.

Бринзу нарізаємо шматочками рівними розміру хліба. Товщина кожного шматочка близько 0,5 см.

Якщо бринза занадто солона, замочіть її у воді на 30-40 хвилин. Дістаньте сир з води і залиште на решітці, щоб зтекла зайва волога.

На пательні гриль розігріваємо оливкову олію і починаємо обсмажувати всі інгредієнти. Першим викладаємо білий хліб, обсмажуємо з двох сторін по дві хвилини. Хліб повинен підсохнути і зарум’янитися.

Обсмажуємо з двох сторін сир і помідори. Підсмажений хліб скроплюємо оливковою олією, викладаємо сир і помідори.

Картопля на грилі

Складові

  • Картопля – 5 шт
  • Рослинна олія – 4 ст.л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Мелений сушений часник – за смаком

Як приготувати картоплю на грилі

Розігріваємо гриль або мангал.Добре промиваємо картоплю і просушуємо паперовим рушником. Виделкою робимо в картоплі кілька глибоких отворів.У велику миску наливаємо рослинну олію, викладаємо картоплю і добре перемішуємо. Додаємо сіль, перець, часник і знову добре перемішуємо, щоб картопля рівномірно покрилася.Викладаємо картоплю на гриль і готуємо приблизно 1 годину, перевіряючи зубочисткою готовність, поки він не стане м’яким, а шкірка хрусткою.Інший спосіб запекти картоплю – загортаємо кожну картоплину у фольгу і викладаємо на гриль. Запікаємо 1 годину, поки картопля не стане м’якою.

Щоб прискорити процес, можна спочатку злегка відварити картоплю до напівготовності й потім підсмажити на грилі.

Читайте також: 

Смачні салати до шашлика: ТОП 3 рецепта

Меню для пікніка: 12 смачних ідей

Що загорнути в лаваш: 8 смачних варіацій



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Домашня лазанья: секрети приготування
Як приготувати м’який і соковитий шашлик зі свинини?
Як маринувати різні види м’яса? (Все буде добре) (відеопорада)
Як правильно обрати морозиво
Заварний крем з молока: як варити?
Меню для пікніка: 12 смачних ідей
8 рецептів маринадів для шашлику
Що приготувати з черствої паски: 5 смачних ідей
Що приготувати з продуктів, що залишилися після свят
Страсна п’ятниця 2018: що можна та не можна їсти і робити
Паска світова: що готують на Великдень в інших країнах
М’ясне меню на Великдень
Великдень 2018: коли печуть паски та фарбують яйця
Випічка: що та чим можна замінити


Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити