Як приготувати перлову кашу
- Звичайну перлову крупу промиваємо, заливаємо кип’яченою холодною водою на ніч. Уранці воду, що залишилася, зливаємо.
- Доводимо до кипіння молоко в каструлі, додаємо змочену крупу та томимо при слабкому кипінні 5 хвилин.
- Готуємо «водяну баню». Широку та велику каструлю заповнюємо на чверть водою і даємо закипіти. Вставляємо всередину посуд з молоком і крупою, накриваємо кришкою. Під каструлею до мінімуму зменшуємо вогонь. Нехай каша так томиться 6 годин. У каструлю з «банею» періодично потрібно буде підливати гарячу воду, оскільки вона почне википати.
За смаком каша маэ нагадувати пряжене молоко, а її колір повинен набути кремового відтінку
- У посуд з готовою кашею додаємо масло та перемішуємо. У тарілку з кашею можна додати вершки, цукор або мед.