Як приготувати аранчіні
- Рис відварюємо в 3 склянках підсоленої води. Він повинен бути не розвареними, але клейкими. Охолоджуємо, перчимо, додаємо дрібно нарізану зелень.
- Готуємо начинку. Цибулю дрібно нарізаємо та відправляємо на пательню з розігрітою олією. Гриби дрібно нарізаємо кубиком і відправляємо до цибулі. Все обсмажуємо до золотистого кольору. Солимо, перчимо, додаємо листочки чебрецю і дрібно порізаний часник.
- З рисової маси відщипуємо шматочки розміром зі сливу і, формуючи кульки, кладемо на обробну дошку. Тепер беремо кульку рису, придавлюємо її у центрі, щоб вийшло заглиблення, і кладемо туди 1 ч. л. начинки, защипуємо краї і скачуємо кульку так, щоб начинка опинилася усередині. Так робимо з усіма рисовими кульками та начинкою.
- Олію для смаження сильно розігріваємо в сотейнику. Її має бути стільки, щоб кульки вільно плавали.
- Борошно ретельно змішуємо з 1 склянкою води. Вмочуємо рисову кульку з начинкою у цю борошняну рідину, потім обвалюємо в панірувальних сухарях і смажимо у фритюрі до золотистого кольору, перевертаючи їх у процесі смаження.
- Аранчіні викладаємо на паперовий рушник або серветку, щоб стік зайвий жир.
ГОТУЄМО З НАМИ
Рисові пундики