Інгредієнти для приготування лазаньї з куркою:
- Листи для лазаньї – 12 штук
- Куряча грудка велика (попередньо відварена) – 1 штука
- Печериці – 500 грам
- Вершки або сметана (не менше 25-30% жирності) – 200 мл
- Сіль кухонна – на свій смак
- Чорний мелений перець – за своїм смаком
- Моцарелла і Пармезан – близько 400-500 грам в сумі
Для соусу Бешамель:
- Молоко (будь-якої жирності) – 1 літр
- Вершкове масло – 120 грам
- Борошно пшеничне в / с – 3 столові ложки
- Мускатний горіх мелений – 1 щіпка
- Яйце куряче – 1 штука (за бажанням)
Як приготувати лазанью з куркою
Готуємо соус бешамель. Збираємо лазанью: відварюємо листи за інструкцією. На дно заготовленої форми наливаємо трохи, вже остиглого, соусу бешамель і рівномірно розподіляємо його. Зверху кладемо листи лазаньї. Наступним шаром викладаємо курку з грибами. Посипаємо все тертим сиром і поливаємо соусом.
Повторюємо все двічі, щоб вийшло 3 шари. Останній шар сиру і соусу накриваємо листами для лазаньї, заливаємо залишками соусу, посипаємо тертим пармезаном і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.
Подаємо лазанью гарячою.