Грецька мусака

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Грецька кухня
Мусака - це традиційна грецька м'ясна запіканка з овочами, вона виходить смачна і ситна. Рецепт мусаки читайте на Smachno.ua
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Телячий фарш500 г
Цукіні2 шт
Пармезан або будь-який твердий сир30 г
Консервовані томати300 г
Рослинна олія за смаком
Цибуля1 шт
Зелень петрушки1 пучок
Томатна паста2 ст.л.
Часник3 зубчики
Картопля400 г
Вершкове масло2 ст.л.
Молоко500 мл
Борошно2 ст.л.
Мускатний горіх за смаком
Сіль за смаком
Додати в список покупок

ГОТУЄМО З НАМИ
Грецька мусака в мультиварці

Грецька мусака: рецепт

  1. У пательні розігріваємо олію і обсмажуємо в ній телячий фарш до моменту, поки м’ясо не змінить колір з рожевого на блідо-сірий.
  2. Додаємо подрібнену цибулю, часник і обсмажуємо до прозорості цибулі. Додаємо томатну пасту, подрібнені томати й дрібно нарізану зелень петрушки. Солимо і перчимо.
  3. Картоплю та цукіні нарізаємо пластинами й окремо підсмажуємо на розігрітій олії до напівготовності. Солимо і перчимо.
  4. Готуємо соус: на пательні розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно і обсмажуємо до легкого золотистого відтінку. Знімаємо пательню з вогню і, не перестаючи помішувати, поступово вливаємо холодне молоко. Ставимо пательню на маленький вогонь і варимо соус до загусання. В кінці приправляємо бешамель мускатним горіхом і додаємо тертий пармезан.
  5. Форму змащуємо оливковою олією і викладаємо на низ шар з цукіні. Покриваємо цукіні шаром картоплі, а картоплю – м’ясом. На м’ясо викладаємо соус бешамель і поміщаємо форму в розігріту до 180 ° С духовку на 60 хвилин.

ГОТУЄМО З НАМИ
Класичний грецький салат

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Запечена картопля з грибами
Індичка, запечена в духовці
Тефтелі з індички в журавлинній глазурі (Все буде добре) (відеорецепт)
Брюссельська капуста по-італійськи
13 рецептів картоплі в духовці
Піца народів світу
Аранчіні — простий рецепт
Тефтелі із фаршу Асорті
Рибні котлети — відеорецепт приготування
Котлета по-київськи — рецепт від експертів Все буде добре
Курячі котлети
Як приготувати фрикадельки з підливою
Кус-кус — ТОП-3 рецепти з м’ясом
Бефстроганов — рецепт приготування
Самса з м’ясом — простий рецепт

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочный пирог в мультиварке
Яблучний пиріг у мультиварці-скороварці
как приготовить тыквенный пирог
Гарбузовий пиріг від Яни Станішевської (фоторецепт)