Маринуємо м’ясо для шашлику
Нарізаємо яловичину шматочками по 25-30 р Приправляємо її чебрецем. Додаємо оілю, соєвий соус і залишаємо в прохолодному місці на 4-6 годин. Свинину приправляємо приправою для гриля, додаємо масло, соєвий соус і залишаємо на 4-6 годин.
Смажимо шашлик
Загортаємо очищену картоплю в жирову сітку і нанизуємо її на шампур. Нанизуємо на окремий шампур замариновані шматки телятини, а на інший шампур – свинину. Ще на один шампур нанизуємо вимиті цілі овочі (баклажан, помідор, перець). Розміщуємо всі шампури над вугіллям і запікаємо до готовності.
Подаємо шашлик
Готові овочі знімаємо з шампура, очищаємо від шкірки, додаємо нарізану півкільцями цибулю і заправляємо кетчупом. Викладаємо овочі на металеву тацю, залишивши середину вільною. Зверху ставимо стійку з шампурами, а внизу розміщуємо пальник. запалюємо вогонь – шашлик готовий! Смачного!
Ще рецепти шашлику:
Шашлик з телячих ребер
Шашлик з овочами
Закуска з запечених креветок з овочами
Рецепти маринадів для шашлику
Smachno.ua дякує шеф-кухаря відкритого вогню Юрія Ноуренко за допомогу в підготовці матеріалу