Кролик у вершках від Тетяни Литвинової (фоторецепт)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
День народження
Як приготувати м’ясо кролика, щоб воно було ніжним та соковитим? Звичайно, протушкувати його у вершках з селерою та овочами. Секрети приготування кролика у вершках знає Тетяна Литвинова
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Кролик1 шт
Стебло селери1 шт
Цибуля-порей, біла частина1 шт
Шампіньйони300 г
Олія рослинна5 ст.л.
Вершки 20%1000 мл
Борошно пшеничне5 ст.л.
Сіль за смаком
Перець за смаком
Додати в список покупок

ГОТУЄМО З НАМИ
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)

Покроковий рецепт приготування

 как приготовить кролика в сливках с овощами пошагово

Інгредієнти для приготування кролика

рецепт пошагово кролика тушеного в сливках с овощами шаг 1

1. М’ясо кролика маринуємо у воді чи молоці 2-3 години. Ділимо його на невеликі порційні шматки. Солимо, перчимо та обвалюємо м’ясо в борошні.

рецепт пошагово кролика тушеного в сливках с овощами шаг 2
рецепт пошагово кролика тушеного в сливках с овощами шаг 3

рецепт пошагово кролика тушеного в сливках с овощами шаг 4

2. Обсмажуємо шматки кролика у великій пательні на олії до хрусткої скоринки і викладаємо їх з пательні.

Замість олії візьміть суміш олї та вершкового масла

рецепт пошагово кролика тушеного в сливках с овощами шаг 5

3. Нарізаємо напівкільцями цибулю, а шампіньйони та селеру великими шматками.

рецепт пошагово кролика тушеного в сливках с овощами шаг 6

рецепт пошагово кролика тушеного в сливках с овощами шаг 7

ГОТУЄМО З НАМИ
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)

5. Кладемо селеру в ту ж пательню, де смажився кролик.

рецепт пошагово кролика тушеного в сливках с овощами шаг 8

6. Додаємо цибулю-порей та обсмажуємо до золотистої скоринки.

рецепт пошагово кролика тушеного в сливках с овощами шаг 9

7. Окремо обсмажуємо нарізані великими шматками шампіньйони.

рецепт пошагово кролика тушеного в сливках с овощами шаг 10

8. З’єднуємо разом овочі та шматочки кролика.

рецепт пошагово кролика тушеного в сливках с овощами шаг 11

9. Заливаємо все вершками та обережно змішуємо.

рецепт пошагово кролика тушеного в сливках с овощами шаг 12

10. Доводимо до кипіння, ставимо на мінімальний вогонь та залишаємо під кришкою на годину. Помішуємо.

рецепт пошагово кролика, тушеного в сливках с овощами, пошаговый рецепт приготовления кролика в сливках, как приготовить кролика с овощами рецепт пошагово, состав кролика тушеного в сливках, как приготовить кролика в сливках с овощами пошагово

Кролик у вершках з пореєм, селерою та шампіньйонами готовий!

Поради від Тетяни Литвинової – як обрати м’ясо кролика?

  • Обирайте парну чи охолоджену крольчатину в перевірених місцях. М’ясо має бути свіжим;
  • вага тушки повинна бути не більше 1,5 – 2 кг. Все, що більше – ознака ожиріння;
  • обирайте тушку з лапкою, хутром та кігтями. Перевіряйте клеймо;
  • м’ясо кролика — рожеве: від світлого до темного відтінку;
  • тушка повина бути не ковзкою та мати суху скоринку, яка захищає її від псування;
  • тонкі жирові прошарування додають крольчатині ніжність та соковитість при приготуванні.

Як приготувати смачного кролика?

Якщо ви хоч раз готували кролика, то напевно помічали, що нього є специфічний запах та присмак. Щоб його позбавитися, м’ясо маринують чи вимочують. Світло-рожевому, ніжному м’ясу потрібно до 3-х годин маринування, а темному — до 10 годин у різних маринадах: кефірі, червоному чи білому вині, а також в оцеті.

Приправи чи спеції можна додавати як у маринад, так і під час приготування страви.

ГОТУЄМО З НАМИ
Домашній шашлик з курячих крилець. 10 оригінальних страв для несподіваних гостей. 8 місце

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вареники з картоплею
Щедра кутя
Вареники
Різдвяна кутя
Кутя (фоторецепт)
Кутя із пшениці
Кутя із рису з маком
М’ясна тарілка: рецепти домашньої буженини, м’ясного рулету і балику
Курячий рулет (Все буде добре) (відеорецепт)
Печеня із курки в горщиках (фоторецепт)
Запечений гусак з яблуками та чорносливом (Все буде смачно) (відеорецепт)
Рецепти гарячих страв на Новий рік — 3 ідеї
Новорічне меню 2019: найкращі ідеї
Кіш з домашнім плавленим сиром і грибами
Чахохбілі із курки

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік