ГОТУЄМО З НАМИ
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Покроковий рецепт приготування
Інгредієнти для приготування кролика
1. М’ясо кролика маринуємо у воді чи молоці 2-3 години. Ділимо його на невеликі порційні шматки. Солимо, перчимо та обвалюємо м’ясо в борошні.
2. Обсмажуємо шматки кролика у великій пательні на олії до хрусткої скоринки і викладаємо їх з пательні.
Замість олії візьміть суміш олї та вершкового масла
3. Нарізаємо напівкільцями цибулю, а шампіньйони та селеру великими шматками.
ГОТУЄМО З НАМИ
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
5. Кладемо селеру в ту ж пательню, де смажився кролик.
6. Додаємо цибулю-порей та обсмажуємо до золотистої скоринки.
7. Окремо обсмажуємо нарізані великими шматками шампіньйони.
8. З’єднуємо разом овочі та шматочки кролика.
9. Заливаємо все вершками та обережно змішуємо.
10. Доводимо до кипіння, ставимо на мінімальний вогонь та залишаємо під кришкою на годину. Помішуємо.
Кролик у вершках з пореєм, селерою та шампіньйонами готовий!
Поради від Тетяни Литвинової – як обрати м’ясо кролика?
- Обирайте парну чи охолоджену крольчатину в перевірених місцях. М’ясо має бути свіжим;
- вага тушки повинна бути не більше 1,5 – 2 кг. Все, що більше – ознака ожиріння;
- обирайте тушку з лапкою, хутром та кігтями. Перевіряйте клеймо;
- м’ясо кролика — рожеве: від світлого до темного відтінку;
- тушка повина бути не ковзкою та мати суху скоринку, яка захищає її від псування;
- тонкі жирові прошарування додають крольчатині ніжність та соковитість при приготуванні.
Як приготувати смачного кролика?
Якщо ви хоч раз готували кролика, то напевно помічали, що нього є специфічний запах та присмак. Щоб його позбавитися, м’ясо маринують чи вимочують. Світло-рожевому, ніжному м’ясу потрібно до 3-х годин маринування, а темному — до 10 годин у різних маринадах: кефірі, червоному чи білому вині, а також в оцеті.
Приправи чи спеції можна додавати як у маринад, так і під час приготування страви.