СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- М’ясо миємо, просушуємо і нарізаємо шматочками 5х5. Цибулю очищаємо і нарізаємо кільцями.
- Змішуємо цибулю з м’ясом і мнемо. Солимо, перчимо і все перемішуємо.
- Вино, свіжовичавлений сік лимона, гранатовий сік змішуємо і заливаємо цією сумішшю м’ясо.
- Витримуємо м’ясо добу в прохолодному місці.
- Насаджуємо м’ясо на шампури уздовж волокон, шматочки повинні прилягати одне до одного. Розкладаємо шампури, коли вугілля в мангалі вже буде без полум’я.
- Готуємо м’ясо 10-15 хвилин, періодично перевертаючи шампури навколо своєї осі і поливаючи маринадом.
І ще кілька порад з приготування шашлику від Олексія Кузнєцова:
- М’ясо не слід замочувати в алюмінієвому посуді – краще брати емальований.
- Не рекомендую насаджувати на шампур цибулю, бо вона згорить. З цієї ж причини не варто чергувати шматочки м’яса з помідорами.
- Сік граната краще брати в скляній пляшці. Якщо зможете приготувати свіжий – буде ще смачніше.
- У процесі приготування шампури необхідно перевертати не більше 2 разів, щоб не пересушити м’ясо.
- Для того щоб дізнатися, чи готовий шашлик, необхідно надрізати шматочок м’яса вздовж і подивитися на сік. Якщо він прозорий – шашлик можна вживати. Якщо сік рожевий – м’ясо потрібно потримати ще кілька хвилин над вогнем.