Запечена скумбрія у фользі

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиДень народження
Запечена скумбрія у фользі - ідеальний варіант до майже будь-якого гарніру. Смачна, соковитами, з нотками лимону та спецій - таку скумбрію варто спробувати кожному!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Скумбрія2 шт
Вершкове масло2 ст. л
Лимон0,5 ст. л
Сіль за смаком
Перець за смаком
Спеції за смаком
Додати в список покупок

Як приготувати запечену скумбрію у фользі:

1. Розморожуємо рибу за кімнатної температури.

2. Промиваємо рибні тушки та даємо воді стекти. Акуратно сушимо скумбрію за допомогою паперових рушників.

3. Солимо тушки і обсипаємо їх спеціями як зовні, так і всередині.

Морську риби добре приправляти сумішшю перців, адже зазвичай перець підсилює натуральний смак риби. Також до риби добре підійде сушений імбир, він додасть їй легкої гостроти і не переб’є запах. Можна також додати трохи чебрецю, не зайвою буде і дрібка меліси.

4. Залишаємо скумбрію трошки помаринуватися (хвилин 20-30).

5. Розігріваємо духову піч до 180 градусів.

6. Беремо фольгу – два великі шматки, по одному для кожної рибки.

7. Змащуємо поверхню фольги, куди будемо викладати рибу, маслом, щоб шкірочка не ​​прилипла до неї під час запікання.

Оскільки матова сторона фольги пропускає тепло, а блискуча його відображає, рибу краще викладати на блискучу сторону. Тоді вона чудово запечеться і залишиться соковитою.

8. Лимон нарізаємо кружечками, викладаємо на змащене маслом місце. Зверху кладемо скумбрію.

9. Розмішаємо скумбрію на фользі (злегка по діагоналі або прямо). Так її буде простіше щільно загорнути.

Загортаючи рибу в фольгу, бажано не залишати щілин, щоб пар і волога не виходили.

10. Змащуємо вершковим маслом верх, боки і внутрішню частину кожної рибки.

ГОТУЄМО З НАМИ
Запечена риба з томатами

11. Щільно загортаємо рибу і викладаємо її на деко. Відправляємо його в духову піч на 30 хвилин.

12. 30 хвилин потому дістаємо деко і протикаємо тушки зубочисткою. Якщо виділитися світлий сік, значить риба готова. Якщо ж сік буде рожевим, рибу потрібно допекти, знову щільно загорнувши у фольгу.

13. Дістаємо деко з духовки і відразу ж подаємо рибку на стіл. Можна прямо у фользі.

Якщо подаємо рибку в фользі, то її краї ліпше попередньо підігнути, щоб вийшло щось на зразок імпровізованій тарілки.

15. Поливаємо рибу лимонним соком.

Скумбрія, запечена в фользі, готова!

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Аранчіні — простий рецепт
Тефтелі із фаршу Асорті
Рибні котлети — відеорецепт приготування
Котлета по-київськи — рецепт від експертів Все буде добре
Курячі котлети
Як приготувати фрикадельки з підливою
Кус-кус — ТОП-3 рецепти з м’ясом
Бефстроганов — рецепт приготування
Самса з м’ясом — простий рецепт
Квашена капуста по-румунськи
Пальчики — рецепт м’ясних рулетів
Фуа-гра — рецепт приготування
Котлета по-київськи та курячий рулет
Картопля у духовці: 5 смачних рецептів
Лазанья з грибами та сиром

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо