Рибні страви, які будуть по кишені кожному

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі страви
Рибні страви - це саме те, що потрібно взимку, коли організму не вистачає вітамінів і корисних речовин. Пропонуємо 6 рецептів смачних і доступних страв зі скумбрії, хека та карася.
Зберегти в кулінарну книгу

Скумбрія, запечена в фользі

Складові:

  • Скумбрія – 2 шт .;
  • Лимон – 2 шт .;
  • Вершкове масло – 0,5 ст. л .;
  • Спеції – за смаком;
  • Сіль – за смаком;
  • Перець – за смаком

Покроковий рецепт приготування скумбрії, запеченої у фользі

1. Розморожуємо рибу за кімнатної температури.

2. Промиваємо рибні тушки та даємо воді стекти. Акуратно сушимо скумбрію за допомогою паперових рушників.

3. Солимо тушки і обсипаємо їх спеціями як зовні, так і всередині.

Морську риби добре приправляти сумішшю перців, адже зазвичай перець підсилює натуральний смак риби. Також до риби добре підійде сушений імбир, він додасть їй легкої гостроти і не переб’є запах. Можна також додати трохи чебрецю, не зайвою буде і дрібка меліси.

4. Залишаємо скумбрію трошки помаринуватися (хвилин 20-30).

5. Розігріваємо духову піч до 180 градусів.

6. Беремо фольгу – два великі шматки, по одному для кожної рибки.

7. Змащуємо поверхню фольги, куди будемо викладати рибу, маслом, щоб шкірочка не ​​прилипла до неї під час запікання.

Продовження рецепта читайте тут.


Скумбрія в гірчично-соєвому соусі

Складові:

  • Скумбрія – 2 шт .;
  • Цибуля – 1 шт .;
  • Соєвий соус – 3 ст. л .;
  • Гірчиця – 2 ст. л .;
  • Майонез – 2 ст. л.
  1. У скумбрії видаляємо голову і нутрощі.
  2. Миємо рибу, ріжемо на шматки.
  3. Цибулю чистимо і нарізаємо кільцями.
  4. Гірчицю, соєвий соус і майонез змішуємо, кожен шматочок обмакуємо в соусі і залишаємо скумбрію маринуватися на 20 хвилин.

Продовження рецепта читайте тут.


Рулет зі скумбрії по-царськи

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 1 шт .;
  • Яйця – 2 шт .;
  • Морква – 2 шт .;
  • Кріп – 1 гілочка (не обов’язково);
  • Мариновані або квашені огірки – 2 шт .;
  • Желатин – 25 г:
  • Приправа до риби – 1 пакетик;
  • Сіль і чорний перець – за смаком
  1. Скумбрію промиваємо, видаляємо голову, хвіст, акуратно відокремлюємо від хребта з кістками, щоб вийшло дві тушки.
  2. Морквину відварюємо і натираємо на крупній тертці. Огірки нарізаємо кільцями. Варимо яйця круто, ріжемо кружальцями.
  3. Половинку тушки викладаємо на харчову плівку шкіркою вниз. Обидві тушки злегка скроплюємо лимонним соком, солимо, перчимо до смаку, додаємо спецій для риби. Посипаємо обидві тушки желатином.
  4. На тушку викладаємо шаром моркву, нарізані яйця, огірки.
  5. Накриваємо другою половиною тушки і щільно загортаємо в харчову плівку.
  6. Перев’язуємо ниткою, щоб при подальшій тепловій обробці нічого не розповзалося. Проколюємо в декількох місцях зубочисткою.
  7. Опускаємо в каструлю з гарячою водою і варимо близько 30 хвилин при помірному кипінні до готовності. Якщо риба дрібна – досить і 20 хвилин.
    Потім кладемо під гніт до повного охолодження, а після цього в холодильник мінімум на 4 години, а краще на всю ніч. В такому випадку рулет буде добре нарізатися.
  8. Перед подачею рибу нарізаємо.

Рибна піца

Інгредієнти:

  • борошно млинцеве – 2 склянки;
  • кефір – 1 склянка;
  • томатна паста – 50 г;
  • цибуля – 3 шт.;
  • філе хека – 300 г;
  • зелень – за смаком;
  • сир твердий – 150 г.

 

Спосіб приготування

Для тіста: змішуємо млинцеве борошно та кефір. Тісто має вийти консистенції густої сметани. Продовження рецепта читайте тут.


Чебуреки з рибною начинкою

Інгредієнти:

  • борошно – 2 склянки;
  • вода або рибний бульйон – 100 мл;
  • сіль – за смаком;
  • хек – 500 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • перець – за смаком.

Спосіб приготування

Рибне філе разом із цибулею пропукаємо через м’ясорубку, додаєм сіль, перець, трохи рибного бульйону або води і перемішуємо. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.


Карасі в сметані

Складові:

  • Карась – 2 шт .;
  • Цибуля – 1 шт .;
  • Печериці – 4 шт .;
  • Сметана – 400 мл;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Олія – за смаком;
  • Сіль за смаком;
  • Білий перець – за смаком

Рецепт приготування дивіться тут

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Шашлик в гранатовому соку
Як приготувати шашлик
Вечеря на День матері
Шашлик по-карськи
Шашлик з баранини
Пісні другі страви
Млинці з м’ясом
Страви з овочевої суміші
Заморожені овочі в духовці
Рагу із заморожених овочів
Вареники з картоплею
Щедра кутя
Вареники
Різдвяна кутя
Кутя (фоторецепт)

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік