Готуємо вареники з будь-якою начинкою. У начинку додаємо невеличкі сюрпризи, за якими потім визначаємо, що кого чекає в новому році. Зазвичай загадують тільки хороше, а для ворожіння використовують абсолютно різні речі. Які традиційні сюрпризи-символи додають в начинку вареників на Старий Новий рік, читайте тут.
ГОТУЄМО РАЗОМ
Вареники с сирною начинкою
Інгредієнти:
- борошно – 4 склянки;
- яйця – 2 шт.:
- кисломолочний сир – 550 г;
- цукор – 70 г;
- родзинки – 50 г;
- курага – 40 г;
- кедрові горіхи – 50 г;
- волоські горіхи – 50 г.
Спосіб приготування
На робочу поверхню гіркою просіюємо борошно, робимо на вершині отвір і розбиваємо в нього яйця. Обережно змішуємо борошно та яйця. Продовження рецепта читайте тут.
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
Інгредієнти:
- картопля — 5 шт.;
- цибуля ріпчаста — 0,5 шт.;
- гриби — 150 г;
- молоко — 150 мл;
- борошно — 350 г;
- яйце — 1 шт.
Спосіб приготування
Готуємо начинку. Картоплю відварюємо цілком. Гриби нарізаємо кубиками, обсмажуємо з цибулею. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Жовті вареники
Інгредієнти:
- борошно – 200 г;
- яєчний жовток – 1 шт.;
- куркума – 2 ст. л.;
- кисломолочний сир – 150 г;
- морква – 1 шт.;
- цибуля-порей – 1 шт.;
- вершкове масло – за смаком;
- петрушка, кріп – за смаком.
Спосіб приготування
Готуємо начинку для вареників: моркву натираємо на крупній тертці, цибулю-порей дрібно нарізаємо. Обсмажуємо моркву з цибулею до золотистого кольору. Охолоджуємо та змішуємо з сиром. Продовження рецепта читайте за посиланням.
Вареники з вишнею
Інгредієнти:
- борошно – 400 г;
- дріжджі – 1,5 ч. л.;
- заморожені вишні – 300 г;
- цукор (для вишні) – 300 г;
- вершки – 2 ст. л.;
- кориця – за смаком.
Спосіб приготування
Дріжджі з’єднуємо з холодною водою і добре розмішуємо. Додаємо чайну ложку цукру та просіяне борошно. Замішуємо м’яке еластичне тісто. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Вареники з капустою і грибами
Інгредієнти:
- борошно пшеничне – 3 склянки;
- яйце – 1 шт.;
- квашена капуста – 500 г;
- сушені гриби – 100 г;
- грибний бульйон – 3 ст. л.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
Спосіб приготування
Борошно ретельно перемішуємо з яйцем і водою до отримання однорідної еластичної маси. Залишаємо тісто на 30-40 хвилин і накриваємо його чистим рушником, щоб не обвітрилося. Продовження рецепта читайте тут.
ГОТУЄМО З НАМИ
Обряди та ворожіння по їжі на Старий Новий рік