10 несподіваних порад приготування курки

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі страви
Соковита курочка з хрусткою скоринкою в поєднанні з овочами або фруктами - ділимося секретами приготування ідеального курячого м'яса
Зберегти в кулінарну книгу

1. Відбивайте курячі грудки.

ГОТУЄМО З НАМИ
Соковиті салати з куркою: 5 рецептів

Це забезпечить рівномірну прожарювання і зробить м’ясо ніжніше.

2. Маринуйте м’ясо.

Ретельно змастіть тушку або шматки курячого м’яса маринадом і приберіть в холодильник мінімум на 2 години. Розсіл від солінь, який можна додати в маринад, зробить смак більш насиченим, а м’ясо – м’якшим.

3. Тушкуйте курку у вині.

Воно покращує смак інших інгредієнтів, роблячи їх м’якше і додаючи фруктових ноток з легкою гіркуватістю. Для приготування тушкованої курки краще використовувати сухе біле вино.

4. Нарізайте м’ясо поперек волокон.

Якщо за рецептом вам необхідно нарізати м’ясо, використовуйте гострий ніж і ріжте поперек волокон. Таким чином ви розривається жорсткі м’язові волокна, і м’ясо не буде «гумовим».

5. Перевертайте курку під час запікання

Під час тривалого запікання м’яса все його соки скупчуються в нижній частині. Щоб страва була рівномірно приготованим і соковитим, перевертайте м’ясо хоча б раз під час запікання. Якщо ви готуєте тушку в духовці, покладіть її спочатку на деко спиною вгору і переверніть через годину.

6. Дайте курці «відпочити» перед подачею

Готова страва з курки має полежати хоча б 15 хвилин перед тим, як її подадуть на стіл. Не варто миттєво розрізати цілу курку на шматочки: так вона швидко втратить свої соки.

7. Вибирайте правильні поєднання

ГОТУЄМО З НАМИ
Фарширована курка: 5 кращих рецептів

З нею однаково добре поєднуються найрізноманітніші овочі (від брокколі і томатів до картоплі), крупи і злаки (рис, булгур), бобові (квасоля, сочевиця).

8. Додайте в маринад розпушувач і грубозернисту сіль

Це допоможе домогтися хрусткої скоринки. Спробуйте, ви будете здивовані! 🙂

9. Курка любить середні температури 

Не пересушіть птицю на високих температурах.

10. Залиште шкірку

ГОТУЄМО З НАМИ
Ідеальна курка в духовці

Якщо ви готуєте цілу курку, шкіру краще залишити – м’ясо вийде більш соковитим. Шкіра утримує в м’ясі сік і аромати і легко відділяється після приготування.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
7 смачних історій для пікніка з гірчицею Торчин
Чи можна їсти свинину на Новий рік 2019?
Моцарелла Ді Буфалло
Зимове меню: 5 рецептів страв, що зігрівають
Як прикрасити новорічний стіл 2019 — кращі ідеї
Як вибрати м’ясо індички: 7 правил
Кекси, мафіни, капкейки — у чому різниця?
Все про бісквіт: секрети приготування та оригінальні рецепти
10 хитрощів від шеф-кухарів
Як приготувати зефір: 3 рецепти
Що приготувати з кисломолочного сиру: 5 смачних варіацій
Як заготовити гриби на зиму: 4 популярних способи
Осінні рецепти: 5 незабутніх страв
Горіховий Спас 2018: що потрібно і не можна робити, щоб рік був хорошим
Латте і капучино: 5 відмінностей

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками