Фарширована курка: 5 кращих рецептів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиДень народження
Фарширована курка — просто знахідка як для гурманів, так і для любителів іноді приготувати щось цікаве. Фарширована курка цікава не тільки особливим смаком, а й тим, що готується разом з гарніром, тому служить повноцінною стравою на будь-якому столі
Зберегти в кулінарну книгу

Курка, фарширована рисом і фруктами

Цілу випотрошену курку натираємо спеціями і маслом зовні та всередині й залишаємо маринуватися на півгодини. Рис відварюємо до напівготовностітаі даємо охолонути. Яблука чистимо, нарізаємо кубиками і додаємо до рису разом з родзинками. Продовження рецепта читайте тут.

Курка, фарширована грибами

Складові:

  • Курка (близько 1,5 кг) 1 шт
  • Гриби (білі, шампіньйони) 300 г
  • Цибуля ріпчаста 1 мл
  • Паприка мелена 0.50 ч.л.
  • Гірчиця готова 1 ст.л.
  • Хрін готовий 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений 0.5 ч.л.
  • Сіль 0.5 ч.л.

Духовку розігріваємо до 200 С. Курку натираємо зсередини і зовні сумішшю спецій з гірчицею та хріном, даємо постояти 20-30 хвилин. Гриби і цибулю нарізаємо тонкою соломкою (нарізка жюльєн). Обсмажуємо гриби і цибулю окремо на розпеченій сухій сковороді з антипригарним покриттям до утворення золотистої скоринки. Перемішуємо, солимо і перчимо до смаку. Закладаємо всередину курки гриби і запікаємо в духовці до готовності (1 година – 1 година 20 хвилин).

ГОТУЄМО З НАМИ
Ідеальна курка в духовці

Курка, фарширована гречкою і грибами

Складові:

  • Курка ціла – 1,5 кг
  • Печериці – 300 г
  • Крупа гречана – 170 г
  • Цибуля ріпчаста – 150 г
  • Часник – 3 зубчики
  • Майонез – 60 мл
  • Гірчиця (соус) – 15 г
  • Перець чорний мелений – 1 ч. Л.
  • Сіль за смаком
  • Олія – ​​для смаження і змащування форми

Для прикраси (за бажанням): печериці, помідори черрі, зелень кропу.

Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями, печериці – більш крупно. Злегка обсмажуємо цибулю на маслі, додаємо гриби й обсмажуємо ще хвилин 5-7, поки не випарується волога. Солимо і додаємо половину меленого перцю.

Гречку відварюємо в підсоленій воді і змішуємо з грибами та давленим зубчиком часнику.

Випатрану курку ретельно миємо, обсушуємо та викладаємо на дошку грудкою вниз. Відступаємо 4-5 сантиметрів від шиї та робимо вздовж спини розріз. Відрізаємо також хвостик. Акуратно, роблячи невелику розрізи між хребтом і м’ясом, відокремлюємо курятину від скелета, залишаючи тільки кістки крил (відокремивши їх по суглобу) та кістки ніжок.

За допомогою голки з ниткою зашиваємо на тушці розріз, залишивши тільки невеликий отвір, щоб наповнити курку начинкою. Фаршируємо тушку, зашиваємо отвір і перевертаємо птицю. Пов’язуємо ніжки за тонкі частини.

Змішуємо майонез з гірчицею, розчавленим часником, меленим перцем і 1-2 пучками солі, обмазуємо курку і залишаємо маринуватися на пару годин.

Укладаємо курку в змащену маслом форму ніжками вгору і ставимо запікатися в духовку при 180 градусах на годину-півтори. Якщо скоринка зарум’яниться, значить, курка готова. Подаємо курку, попередньо видаливши нитки. Прикрашаємо її за бажанням.

Курка, фарширована яблуками і апельсинами

Складові:

  • Курка – 1 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Часник – кілька зубчиків
  • Гірчиця – 2 ч.л.
  • Імбир мелений – за смаком
  • Соус соєвий – 1 ст.л.
  • Аджика – на кінчику ножа
  • Суміш приправ для м’яса – 1 ч.л.
  • Розмарин сушений – 1/2 ч.л.
  • Масло вершкове – 30-40 г
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Курку готуємо так само, як і в попередньому рецепті, але скелет не виймаємо. Обмащуємо курку з усіх боків, всередині і під шкірою на грудинке маринадом з 2 ч.л. гірчиці, меленого імбиру, чорного перцю, аджики на кінчику ножа, 1/2 ч.л. сушеного розмарину, 1 ч.л. приправ для м’яса, давленного часнику, 1 ст.л. соєвого соусу, 1 ст.л. олії. Залишаємо курку маринуватися в холодильнику на кілька годин, а краще на ніч.

Яблуко й апельсин нарізаємо на скибочки та закладаємо всередину курки. Під шкіру закладаємо шматочки вершкового масла. Отвір закриваємо зубочистками і пов’язуємо ніжки курки.

Курку ставимо в духовку, розігріту до 190 градусів. Через 40 хвилин поливаємо курку соком, що виділився при запіканні і залишаємо ще готується ще на 30 хвилин. Знову поливаємо соком і запікаємо ще 10 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

Курку виймаємо, даємо їй трохи охолонути і подаємо.

Курка, фарширована горіхами

Складові:

  • Курка – 1 шт. (До 1,5 кг)
  • 1 велика цибулина (200 г)
  • Масло вершкове – 50 г
  • Горіхи волоські чищені, розім’яті качалкою – 100 г
  • Білий хліб без кірки – 3 скибочки
  • Зелень петрушки – 1 пучок
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
  • Приправа куряча
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 75 мл
  • Курячий бульйон – 300 мл

Хліб нарізаємо кубиками і заливаємо теплим молоком, петрушку дрібно рубаємо. Цибулю нарізаємо кубиками й обсмажуємо на вершковому маслі до прозорості. До розмоченого хлібу додаємо горіхи, петрушку, смажену цибулю, яйця, сіль, перець, приправу і ретельно все перемішуємо.

Курку готуємо і фаршируємо горіховою масою. Отвір зашиваємо або скріплюємо зубочистками.

Викладаємо курку у форму для запікання, змащуємо розтопленим маслом, солимо і перчимо. Заливаємо її бульйоном і ставимо в духовку під кришкою на 1 годину при температурі 190 градусів. Потім кришку знімаємо і запікаємо ще 30-40 хвилин до зарум’янювання, періодично поливаючи курку бульйоном або соком, що виділився при запіканні.

Курку виймаємо, даємо їй трохи охолонути, виймаємо зубочистки. Начинку нарізаємо великими шматками і подаємо як гарнір до курки.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Рагу з грибами
Їжа в школу
Що приготувати школяреві в школу на обід
Перекуси в школу
Ланч-бокс: ідеї
Що готувати на Горіховий Спас
Горіховий Спас – рецепти
Маковей рецепти – що приготувати
Коржі на Маковея – кращі рецепти
Що приготувати на Медовий Спас
7 смачних історій для пікніка з гірчицею Торчин
Як приготувати морозиво вдома
Харчування у Петрів піст 2019
Що можна і що заборонено їсти в Петрів піст
Сніданок на День матері

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками