Ідеальна курка в духовці

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиДень народження
Курка в духовці — здавалося б, що може бути простіше? Проте, приготувати цілу курку в духовці смачно не так то просто. Ділимося простим рецептом курки, запеченої в духовці цілком
Зберегти в кулінарну книгу

Як приготувати курку в духовці

  1. Тушку розморожуємо (якщо вона була заморожена), потрошимо (якщо тельбухи залишилися), знімаємо гузку і, при необхідності, обпалюємо від залишків пір’я.
  2. Готуємо маринад, який і визначить смак майбутньої страви. Це може бути як щось просте – наприклад, сік або молоко, так і складні маринади з декількох інгредієнтів. Рецепти маринадів ви можете дізнатися тут.
  3. Маринуємо птицю максимально довго, бажано – ніч.
  4. Виймаємо тушку з маринаду і закладаємо в рукав або фольгу, заливаючи туди ж маринад. Якщо ви хочете запекти курку в формі, то іноді слід поливати її власним соком під час приготування, щоб вона не була сухою.
  5. Курку можна також нафарширувати – підійдуть яблука або цитрусові. Вони дадуть потрібну кислоту і птах вийде дуже м’яким. Для того, щоб нафарширувати курку, нарізаємо апельсини, лимони, яблука (все разом або щось одне) і закладаємо всередину. Також можна додати будь-яких свіжих трав і залити трохи олії.
  6. Також курку можна посадити на банку – для цього беремо півлітрову банку, наливаємо всередину маринад до половини і насаджуємо зверху курку. Якщо маринаду немає, курку можна посадити на бляшанку пива.
  7. Випікаємо курку будь-яким зручним способом – в фользі, рукаві, формі або на банку в розігрітій до 200 градусів духовці 1.5 – 2 години. Коли побачите, що курка сильно підрум’янилася, можна зменшити вогонь і полити її маринадом.

ГОТУЄМО З НАМИ
Курка в вершковому соусі

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Піца народів світу
Аранчіні — простий рецепт
Тефтелі із фаршу Асорті
Рибні котлети — відеорецепт приготування
Котлета по-київськи — рецепт від експертів Все буде добре
Курячі котлети
Як приготувати фрикадельки з підливою
Кус-кус — ТОП-3 рецепти з м’ясом
Бефстроганов — рецепт приготування
Самса з м’ясом — простий рецепт
Квашена капуста по-румунськи
Пальчики — рецепт м’ясних рулетів
Фуа-гра — рецепт приготування
Котлета по-київськи та курячий рулет
Картопля у духовці: 5 смачних рецептів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо