Як приготувати курку в духовці
- Тушку розморожуємо (якщо вона була заморожена), потрошимо (якщо тельбухи залишилися), знімаємо гузку і, при необхідності, обпалюємо від залишків пір’я.
- Готуємо маринад, який і визначить смак майбутньої страви. Це може бути як щось просте – наприклад, сік або молоко, так і складні маринади з декількох інгредієнтів. Рецепти маринадів ви можете дізнатися тут.
- Маринуємо птицю максимально довго, бажано – ніч.
- Виймаємо тушку з маринаду і закладаємо в рукав або фольгу, заливаючи туди ж маринад. Якщо ви хочете запекти курку в формі, то іноді слід поливати її власним соком під час приготування, щоб вона не була сухою.
- Курку можна також нафарширувати – підійдуть яблука або цитрусові. Вони дадуть потрібну кислоту і птах вийде дуже м’яким. Для того, щоб нафарширувати курку, нарізаємо апельсини, лимони, яблука (все разом або щось одне) і закладаємо всередину. Також можна додати будь-яких свіжих трав і залити трохи олії.
- Також курку можна посадити на банку – для цього беремо півлітрову банку, наливаємо всередину маринад до половини і насаджуємо зверху курку. Якщо маринаду немає, курку можна посадити на бляшанку пива.
- Випікаємо курку будь-яким зручним способом – в фользі, рукаві, формі або на банку в розігрітій до 200 градусів духовці 1.5 – 2 години. Коли побачите, що курка сильно підрум’янилася, можна зменшити вогонь і полити її маринадом.
ГОТУЄМО З НАМИ
Курка в вершковому соусі