Читайте також: Як приготувати італійську пасту вдома
Секрети приготування домашньої лазаньї
Готуйте тісто для лазаньї власноруч
Лазанья з тіста, зробленого вручну, завжди виходить м’якше і ніжніше, ніж з магазинного тесту. Приготувати домашнє тісто для лазаньї легко: достатньо замісити 250 г борошна двох сортів, 4 яйця, дрібку солі і 1 ч. л. оливкової олії.
Тісто має вийти тугим, щоб при варінні воно не розповзалося, а зберігало форму. Після вимішування тісто загортають в харчову плівку і залишають на півгодини в холодильнику для традиційного «відпочинку».
Готове тісто потрібно розкачати в ковбаску, порізати на шматочки і розкачати в пласти товщиною 2 мм – з них і можна вирізати листи для лазаньї.
Недоварюйте
Тісто на лазанью відварюється звичайним способом, як макарони, – в киплячій солоній воді. Щоб вироби не злиплися, в воду можна додати трохи оливкової олії. Краще, якщо листи залишаться злегка недовареними – так страва вийде смачнішою та кориснішою.
Читайте також: Лазанья від Ектора Хіменеса-Браво (Все буде добре)
Начинка на будь-який смак
Класична начинка для лазаньї – соус болоньєзе з декількох видів фаршу. Але зробити лазанью можна і з морепродуктами, і з овочами, навіть з фруктами та горіхами. Начинку можна приготувати будь-яким смачним для вас способом, головне – у ніх має бути достатньо вологи, щоб при запіканні лазіння не підгоріла
Більше сиру!
Ідеальний сир для лазаньї – пармезан, який можна змішати з моцарелою, рікоттою або маскарпоне. Поєднання цих сирів надає лазаньї ніжність, соковитість, пікантний смак і приємний аромат.
Але вам не обов’язково слідувати тільки цієї інструкції: беріть ті сири, що подобаються вам! Відмінно підійдуть для лазаньї тверді сири з яскравим і трохи різким ароматом та м’які сири з ніжним смаком.
Не только бешамель
Звичайно, класичний соус для лазаньї — це бешамель. Але можна взяти також томатний соус зі спеціями та копченостями, вершковий соус, підливи на бульонах.
Чим більше соусу, тим листи тісту просочаться краще й лазанья буде соковитішою
Випікайте, незважаючи ні на що
Якщо у вас немає спеціальної ємності для лазаньї – не біда! Підійде будь-яка жароміцний форма з кераміки або вогнетривкого скла, чавунний посуд або ємність з антипригарним покриттям.
Читайте також: Лазанья: рецепт приготування