Домашня лазанья: секрети приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Итальянская кухня
Як приготувати лазанью, якщо немає спеціального посуду? Чи можна замінити соус бешамель? Що робити, якщо немає пармезану? Розкриваємо секрети приготування італійської лазаньї вдома
Зберегти в кулінарну книгу

Читайте також: Як приготувати італійську пасту вдома

Секрети приготування домашньої лазаньї

Готуйте тісто для лазаньї власноруч

Лазанья з тіста, зробленого вручну, завжди виходить м’якше і ніжніше, ніж з магазинного тесту. Приготувати домашнє тісто для лазаньї легко: достатньо замісити 250 г борошна двох сортів, 4 яйця, дрібку солі і 1 ч. л. оливкової олії.

Тісто має вийти тугим, щоб при варінні воно не розповзалося, а зберігало форму. Після вимішування тісто загортають в харчову плівку і залишають на півгодини в холодильнику для традиційного «відпочинку».

Готове тісто потрібно розкачати в ковбаску, порізати на шматочки і розкачати в пласти товщиною 2 мм – з них і можна вирізати листи для лазаньї.

Недоварюйте

Тісто на лазанью відварюється звичайним способом, як макарони, – в киплячій солоній воді. Щоб вироби не злиплися, в воду можна додати трохи оливкової олії. Краще, якщо листи залишаться злегка недовареними – так страва вийде смачнішою та кориснішою.

Читайте також: Лазанья від Ектора Хіменеса-Браво (Все буде добре)

Начинка на будь-який смак

Класична начинка для лазаньї – соус болоньєзе з декількох видів фаршу. Але зробити лазанью можна і з морепродуктами, і з овочами, навіть з фруктами та горіхами. Начинку можна приготувати будь-яким смачним для вас способом, головне – у ніх має бути достатньо вологи, щоб при запіканні лазіння не підгоріла

Більше сиру!

Ідеальний сир для лазаньї – пармезан, який можна змішати з моцарелою, рікоттою або маскарпоне. Поєднання цих сирів надає лазаньї ніжність, соковитість, пікантний смак і приємний аромат.

Але вам не обов’язково слідувати тільки цієї інструкції: беріть ті сири, що подобаються вам! Відмінно підійдуть для лазаньї тверді сири з яскравим і трохи різким ароматом та м’які сири з ніжним смаком.

Не только бешамель

Звичайно, класичний соус для лазаньї  — це бешамель. Але можна взяти також томатний соус зі спеціями та копченостями, вершковий соус, підливи на бульонах.

Чим більше соусу, тим листи тісту просочаться краще й лазанья буде соковитішою

Випікайте, незважаючи ні на що

Якщо у вас немає спеціальної ємності для лазаньї – не біда! Підійде будь-яка жароміцний форма з кераміки або вогнетривкого скла, чавунний посуд або ємність з антипригарним покриттям.

Читайте також: Лазанья: рецепт приготування

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Медові млинці
7 смачних історій для пікніка з гірчицею Торчин
Чи можна їсти свинину на Новий рік 2019?
Моцарелла Ді Буфалло
10 несподіваних порад приготування курки
Зимове меню: 5 рецептів страв, що зігрівають
Як прикрасити новорічний стіл 2019 — кращі ідеї
Як вибрати м’ясо індички: 7 правил
Кекси, мафіни, капкейки — у чому різниця?
Все про бісквіт: секрети приготування та оригінальні рецепти
10 хитрощів від шеф-кухарів
Як приготувати зефір: 3 рецепти
Що приготувати з кисломолочного сиру: 5 смачних варіацій
Як заготовити гриби на зиму: 4 популярних способи
Осінні рецепти: 5 незабутніх страв


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці