Як готувати стручкову квасолю
- Перед варінням обрізаємо кінчики стручків квасолі. Також її можна на пару годин замочити у воді.
- Воду, в якій буде готуватися квасоля, слід довести до кипіння. Саму квасоля перед варінням швидко промити під гарячою водою.
- Відварюємо квасолю 5-6 хвилин, якщо квасоля заморожена – то 8 хвилин з моменту закипання води, готуємо на пару – 8-10 хвилин. Якщо ви збираєтеся після заморозити квасолю, її потрібно відварювати не більш 2-3 хвилин.
ГОТУЄМО З НАМИ
Бурані із курки зі спаржевою квасолею (фоторецепт) - Відварена стручкова квасоля повинна залишитися твердою, але не хрустіти.
- Готову квасолю відразу після того, як вона приготовлена, швидко занурюємо в ємність з дуже холодною водою – це не дасть квасолі перетравитися і відновить її колір і структуру.
- Зварену квасолю можна заморозити: охолоджуємо стручки, розрізаємо їх на частини і відправляємо в морозилку в поліетиленовому пакеті.
- Перед подачею квасолю розігріваємо сотейнику або сковороді, щоб випарувалася рідина. За смаком додаємо сіль, перець і вершкове масло. Можна також додати зелень і лимонний сік.