Як готувати рибу на мангалі: 10 правил від шефа

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Здорове харчуванняПікнік
Риба на мангалі готується швидко, просто та виходить «з димком». Але і тут є свої секрети. Про те, як приготувати смачну рибу на мангалі розповідає шеф-повар Ігор Шмаль
Зберегти в кулінарну книгу

Як готувати рибу на мангалі чи грилі: 10 порад від шефа

1. Рибу потрібно замаринувати – йдеться про уже підготовлені рибні філе, стейки чи почищенні й випотрошені тушки. Маринад надасть рибі особливий смак та зробить її ніжнішою. Щоб зробити маринад, змішайте майоран, оливкову олію, сік та цедру лимону, часник, сіль, перець. Залийте маринадом рибу та залиште в холодильнику на 30 хвилин. Готувати рибу на грилі потрібно біля 15-20 хвилин, інколи поливаючи маринадом. Страву краще подавати з овочами, посипавши рубленої зеленню.

2. Замість маринаду, рибу можна обкласти тим’яном та розмарином, або замінити їх на кінзу, петрушку чи кріп. Але використовувати потрібно не зелень, а стеблі – вони соковитіші. Можна маринувати рибу без зелені — просто полити лимонним соком та обкласти давленим часником.

3. Для мангалу та грилю краще використовувати деревне вугілля з фруктових дерев. Не можно використовувати сосну — страва всотає аромат смоли, що там є.

4. Температуру приготування можна визначити «на дотик» — над мангалом, на якому вже можна готувати, важко втримати руку.

5. Для приготування риби на мангалі чи грилі підійдуть як стейки і філе риби, так і вся риба — чищена та випотрошена.

6. На грилі чи мангалі можна готувати будь яку рибу, але краще все ж взяти не дуже кістляву та жирну. Наприклад, скумбрію, норвежську сьомгу, оселедець. Також підійде мінтай. Не рекомендується готувати на грилі чи мангалі тріску — вона дуже ніжна, тому на виході може бути «каша».

7. Час приготування залежить від самої риби — від 5 до 10 хвилин.

8. Щоб риба на мангалі не пригоріла, за нею потрібно слідкувати. Чим частіше ви перевертаєте рибу, тим краще. Ступінь прожарки можна виявити, натиснувши на м’якость риби пальцем— вона повинна «грати», пружинити. Також у готової риби на поверхню проступає білок.

9. Щоб риба не прилипала, решітку після використання не потрібно ретельно мити, достатньо ополоснути. Нову решітку бажано «обновити» перед використанням — потримати над вогнем, щоб вона обгоріла.

10. Також, щоб риба не приставала до решітки, під час маринування її щедро змащують олією.

Читайте також: Меню на природу

Автор – Ольга Зайцева

Поділитися рецептом
Спробуй ще
7 смачних історій для пікніка з гірчицею Торчин
Чи можна їсти свинину на Новий рік 2019?
Моцарелла Ді Буфалло
10 несподіваних порад приготування курки
Зимове меню: 5 рецептів страв, що зігрівають
Як прикрасити новорічний стіл 2019 — кращі ідеї
Як вибрати м’ясо індички: 7 правил
Кекси, мафіни, капкейки — у чому різниця?
Все про бісквіт: секрети приготування та оригінальні рецепти
10 хитрощів від шеф-кухарів
Як приготувати зефір: 3 рецепти
Що приготувати з кисломолочного сиру: 5 смачних варіацій
Як заготовити гриби на зиму: 4 популярних способи
Осінні рецепти: 5 незабутніх страв
Горіховий Спас 2018: що потрібно і не можна робити, щоб рік був хорошим


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками