Абрикоси на зиму: 5 ідей для заготовок

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
Готуємо абрикоси на зиму: у власному соку, варення з апельсином, желе, конфітюр, курага.
Зберегти в кулінарну книгу

Абрикоси у власному соку

ГОТУЄМО З НАМИ
Абрикосове варення без цукру: ТОП-3 рецепти

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 1 кг;
  • Цукор – 300 г.
  1. Абрикоси промиваємо, розрізаємо на половинки, очищаємо від кісточки.
  2. Викладаємо половинки абрикос в стерилізовані банки шарами, пересипаючи кожен шар цукром.
  3. Ставимо абрикоси в холодне місце на 12 годин, щоб абрикоси пустили сік. Продовження рецепта читайте тут.

Варення з абрикос та апельсина

  1. Залити стиглі цілі абрикоси (1кг з кісточками) водою і залишити на 2 години.
  2. Злити воду, обсушити за допомогою рушника. Видалити кісточки.
  3. Помістити половинки фруктів в таз і засипати 0,9-1 кг цукру. В такому стані абрикоси повинні простояти 12 годин (відставити на ніч).
  4. Один лимон і апельсин помити, порізати на дрібні частини. Обов’язково прибрати всі кісточки. За бажанням можна їх перемолоти на м’ясорубці або блендері.
  5. Вмішуємо в абрикосову масу перемелені цитрусові. Продовження рецепта читайте тут.

Абрикосове желе на зиму

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 500 г ;
  • Цукор – 0,5 кг ;
  • Желатин – 15 г ;
  • Лимонна кслота – 1/4 ч. л.
  • Вода – 50-80 мл

1.Половинки абрикосів розміщуємо в мисці або каструльці шарами, кожен шар пересипаючи цукром і сухим желатином.

Абрикоси бажано використовувати тверді, але соковиті.

2. Залишаємо абрикоси, прикривши кришкою, на добу. Через добу абрикоси виділять сік.

3. Ставимо посуд з абрикосами на невеликий вогонь. Вливаємо воду (якщо абрикоси виділили багато соку, води додайте трохи – 30-50 мл), додаємо лимонну кислоту. Доводимо абрикоси до кипіння, вогонь зменшуємо і варимо на маленькому вогні близько 5-6 хвилин. Продовження рецепта читайте тут.

Абрикосовий конфітюр з волоськими горіхами

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 1,5 кг ;
  • Цукор – 1,2 кг;
  • Волоські горіхи – 400 г ;
  • Вода – 0,5 склянки.

1. Абрикоси миємо, очищаємо від кісточок і розрізаємо на половинки.

2. З’єднуємо воду і цукор в каструлі, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

3. У киплячий сироп додаємо абрикоси, на середньому вогні доводимо до кипіння, потім проварюємо на повільному вогні ще хвилин 5-7. Продовження рецепта читайте тут.

Курага: рецепт приготування в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 2 кг;
  • Цукор – 1 кг;
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.;
  • Вода – 100 мл
1. У каструлю висипаємо цукор і вливаємо воду.
2. Додаємо лимонну кислоту.
3. Варимо цукровий сироп. Для цього ставимо каструлю на вогонь і кип’ятимо 5 хвилин.
4. У киплячий сироп опускаємо абрикоси. Доводимо до кипіння і варимо 15 хвилин. Продовження рецепта читайте тут

 

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Чорничне варення
Варення із шовковиці
Черешневий компот
Рецепти варення
Печериці по-венесуельськи
Пелюстка — швидкий рецепт маринованої капусти
Квашена капуста: 5 смачних рецептів
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками