Як приготувати чорничне варення
ГОТУЄМО З НАМИ
Мафіни з чорницею від Ектора Хіменеса-Браво
- Чорницю промити, перебрати і акуратно перемішати з цукром.
- Поставити в прохолодне місце або в холодильник на добу. Потім перекласти ягоди разом з соком, що виділився у велику каструлю.
- Додати лимонний сік. Варити на середньому вогні, поки суміш не закипить. Зменшити вогонь і готувати ще близько 20 хвилин.
- Під час процесу знімати утворюється пінку. Обдати банки і кришки окропом. Залити в них гаряче варення і щільно закрити.
- Прибрати в темне місце і прохолодне місце. Таким же чином можна приготувати чорничний джем, потрібно лише попередньо подрібнити ягоди за допомогою блендера.